Batman Batman'da "Hazreti Peygamberi Anlama Ve Sünnetini Yaşama" Etkinliği

Batman'da "Hazreti Peygamberi Anlama Ve Sünnetini Yaşama" Etkinliği

15.04.2018 - 16:26 | Son Güncellenme:

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Altun: "Sevgili Peygamberimizin sünnetini ihmal ettiğimiz, hayatımızdan kopardığımız günden beri hiç yüzümüz gülmedi"

Batmanda Hazreti Peygamberi Anlama Ve Sünnetini Yaşama Etkinliği

BATMAN (AA) - Batman'da Peygamber Sevdalıları Platformu'nca "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Pazaryeri Mahallesi Fuar Alanı'nda Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit ile ilahi okundu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ali Altun yaptığı konuşmada, insanlığın kurtuluş reçetesinin Hz. Muhammed'in sünneti olduğunu söyledi.

"İslam ümmeti olarak, Sevgili Peygamberimizi kendimize rehber ve model kabul ettiğimiz dönemlerde, yeryüzünün izzet ve şeref sancağını taşıyan ümmetiydik." ifadesini kullanan Altun, şöyle konuştu:

"Sevgili Peygamberimizin sünnetini ihmal ettiğimiz, hayatımızdan kopardığımız günden beri hiç yüzümüz gülmedi. O gün bugündür rahat bir nefes alamadık, karabulutlar gibi musibetler üzerimizden eksik olmadı. Gözyaşlarımız dinmedi, akan kanımız durmadı, hep feryat eden, hep ezilen, hep katledilen olduk. Mukaddes topraklarımız üzerine haramiler saltanat kurdu. Ruhi ve zihni işgallere uğradık. İslami şuurumuzu, huzurumuzu, gücümüzü, kardeşliğimizi kaybettik."

Haberin Devamı

Etkinlik, Filistin ve Suriye'deki Müslümanlar için yapılan duayla son erdi.

Yazarlar