Batman Batman'da İhtiyaç Sahibi 100 Aileye Gıda Yardımı

Batman'da İhtiyaç Sahibi 100 Aileye Gıda Yardımı

23.03.2018 - 14:17 | Son Güncellenme:

.

Batmanda İhtiyaç Sahibi 100 Aileye Gıda Yardımı

BATMAN (AA) - Batman Umut Kervanı İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği'nce yetimler ile ihtiyaç sahibi 100 aileye gıda yardımı dağıtıldı.

Haberin Devamı

Üç aylardan dolayı yardım çalışması başlatan dernek yetkilileri, kentteki yetimler ile ihtiyaç sahibi ailelere içerisinde et, sıvı yağ, çay, pirinç ve bulgur gibi gıda maddelerinin bulunduğu yardım paketlerini dağıttı.

Mahalleleri gezerek yardım kolilerini ailelerin adreslerine teslim eden dernek başkanı Mehmet Ali Işık, derneğe kayıtlı 10 bin yetim ve ihtiyaç sahibi ailenin bulunduğunu belirtti.

Işık, 12 ay boyunca ailelere hem nakdi hem de ayni yardım yaptıklarını dile getirerek, "Yetimler bizlere Hz. Muhammed'in birer emanetidir. Onlara sahip çıkmak zorundayız. Aynı şekilde müşkül durumda olan ihtiyaç sahipleri de bizlere emanet. Dernek olarak bu kardeşlerimize hayırsever iş adamlarımızın destekleri doğrultusunda yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Yardımları sürdürmek için hayırsever iş adamlarına çağrıda bulunan Işık, "İster gelin birlikte yardım dağıtalım isterseniz de bize bağışlayın biz dağıtalım." ifadesini kullandı.

Eşinin 35 yaşında akciğer kanserinden dolayı hayatını kaybettiğini belirten Z.I, 4 çocuğuna güçlükle baktığını söyledi.

Dernekten aldığı nakdi ve ayni yardımlarla çocuklarına bakmaya çalıştığını ifade eden Z.I, "Allah razı olsun. Bu desteklerle çocuklarıma bakıyorum." diye konuştu.