Batman Batman'da "Sigara Ve Madde Bağımlılığı Çalıştayı"

Batman'da "Sigara Ve Madde Bağımlılığı Çalıştayı"

09.02.2018 - 14:08 | Son Güncellenme:

Vali Deniz: "İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimizce kapalı yerlerde sigara içenlerle ilgili 2015'te 35 bin, 2016'da 59 bin, geçen yıl da 297 bin lira ceza kesildi"

Batmanda Sigara Ve Madde Bağımlılığı Çalıştayı

BATMAN (AA) - Batman Valisi Ahmet Deniz, "İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimizce kapalı yerlerde sigara içenlerle ilgili 2015'te 35 bin, 2016'da 59 bin, geçen yıl da 297 bin lira ceza kesildi." dedi.

Haberin Devamı

Batman Üniversitesi (BÜ) ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle üniversitenin konferans salonunda "1. Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sigara ve Madde Bağımlılığı Çalıştayı" düzenlendi.

Vali Ahmet Deniz, çalıştayın açılış töreninde, ortalama 30 yıl sigara içen bir kişinin, yaklaşık 150 bin liralık ekonomik kaybının bulunduğunu belirterek, bunun da kentte yaklaşık bir ev parası olduğunu söyledi.

"Ayda 300 lira bireysel emekliliğe yatırdınız, yüzde 25 de devlet katkısı var, alın size en basitinden bir ev parası. Onun için ısrarla 'sigarayı bırak' diyoruz." diyen Deniz, sigarayla mücadele ettiklerini belirtti.

Batman'da son 3 yılda sigara ile mücadelede gelinen aşamayı anlatan Deniz, şöyle devam etti:

"İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimizce kapalı yerlerde sigara içenlerle ilgili 2015'te 35 bin, 2016'da 59 bin, geçen yıl da 297 bin lira ceza kesildi. Bu yeterli mi, değil. Kapalı alanda sigara içenleri gördüğünüz zaman ücretsiz olarak 184 ihbar hattını arayın. Kapalı yerlerle ilgili 3 kez ceza, dördüncüde kapatma cezası var. Üzerine üzerine gideceğiz, asla ve asla müsaade etmeyeceğiz."

Haberin Devamı

- "Kaçak sigaralar terör örgütlerinin elinde"

BÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş da sigara ile mücadele konusunda eğitimli bir toplum oluşturulması gerektiğine işaret ederek, bu işin bir eğitim meselesi olduğunun bilincinde olduklarını kaydetti.

Artık bu konuda bilinçli bir toplum olmak zorunda olduklarını aktaran Durmuş, "Madde bağımlılığı, kaçak sigaralar terör örgütlerinin elinde. Her içilen kaçak sigara ile terör örgütlerine bir kurşun veriliyor. Bu kurşun da yine bizim çocuklarımıza dönüyor. Bizim çocuklarımıza zarar veriyor. Bu terör örgütlerine para sağlamamak ve gelir kaynaklarını kesmek için herkese görevler düşüyor." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali Deniz, "Sigarayı Sen de Bırak" adlı şiirini okudu, İl Sağlık Müdürlüğüne başvurarak sigara bırakanlara bisiklet hediye edildi.