Gündem Batmaz’ın mahrem imamları gözaltında

Batmaz’ın mahrem imamları gözaltında

17.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri personeli 100 asker ile darbe girişimini Akıncı Üssü’ndeki 143. Filo’dan Adil Öksüz ile yönettiği belirlenen örgütün “Hava Kuvvetleri imamı” Kemal Batmaz’a bağlı 88 “mahrem imam” hakkında gözaltı kararı verildi.

Batmaz’ın mahrem imamları gözaltında

Operasyon kapsamında şu ana kadar 60’ı eski asker, 86 şüpheli gözaltına alındı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerin örgütün mahrem imamlarıyla sabit telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştiklerinin tespit edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Elçilik kurşunlaması

Açıklamada, asker şüpheliler hakkında daha önce açılan soruşturmalardan dolayı idari işlem uygulandığı ve “mahrem imam”lardan 13’ünün değişik kamu kurumlarında aktif olarak çalıştığı ifade edildi.

FETÖ soruşturmasında gözaltı kararı verilen Batmaz’a bağlı 88 “mahrem imam” arasında, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin kurşunlanması davasının sanığı Ersin Bayram ile Bayram’a bağlı 10 kişinin de bulunduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin, 2014’e kadar FETÖ’nün firari “TSK imamı” Adil Öksüz’e 2014’den sonra ise Batmaz’a bağlı oldukları bildirildi. Batmaz, darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’nde yakalanan sivil imamlar arasındaydı. l ANKARA Milliyet