Siyaset "Batsın sizin kararınız"

"Batsın sizin kararınız"

07.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sıra Afrin şehir merkezinin kuşatılarak orada yuvalanmış teröristlerin başlarının ezilmesine geliyor. Harekâtın bundan sonraki kısmının çok daha hızlı şekilde yürüyeceğine inanıyorum" dedi.

Batsın sizin kararınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in Doğu Guta’ya yönelik, “ateşkes” kararının uygulanmamasına “Batsın sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var? Siz insanlığı aldatıyorsunuz, kandırıyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi. Erdoğan Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin bilgi verirken de Cinderes’in teröristlerden temizlenmesinden sonra çok yakında Afrin şehir merkezinin kuşatılacağını ve oradaki teröristlerin başlarının da ezileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Ak Parti grup toplantısında şu mesajları verdi:

KARA DEĞİL, RENKLİ: Afrika ziyareti kapsamında gittiğim ülkelerin ortak özelliği 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye’ye verdiği destek. Gördüğüm bir başka gerçek de Afrika’da FETÖ’nün ülkemize ne kadar büyük bir zaman ve birikim kaybettirdiğidir. Hem Türkiye ismi ve Türk bayrağı altında uşaklığını yaptığı güçlere hizmet etmiş bir yapının tahribatını silmek hem de tüm ilişkileri yeni baştan kurmak için uğraşıyoruz... Bize yıllarca hep ‘kara’ diye öğretilen Afrika’nın aslında ne kadar renkli, aydınlık, bereketli bir yer olduğunu gördükçe bu kıtayı sömürenlerin insafsızlıklarını, vicdansızlıklarını, ahlaksızlıklarını çok daha iyi anlıyoruz.

Haberin Devamı

BOŞUNA DEMİYORUZ: Doğu Guta’daki gelişmeler yenilir yutulur mu, insanlığa sığar mı? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde karar alıyorlar; batsın sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var? Siz insanlığı aldatıyorsunuz, kandırıyorsunuz. Biz boşu boşuna ‘dünya beşten büyüktür’ demiyoruz, anlamı bu.

BİZİM DE ALLAHIMIZ VAR: Diyorlar ki ‘Biz beş ülkeyiz, dünyayı biz yönetiriz, biz ne dersek o olur’. Dört tanesi bir şey söylüyor, bir tanesi aykırı bir şey söylüyor, o iş bitmiştir. Böyle bir anlayış olur mu? Hadi gelin samimiyseniz, dürüstseniz bu dünyayı dünya yönetsin. Tüm dünyadaki ülkeler, şu anda bu beş ülkenin sahip olduğu haklara sahip olsun. Dönüşümlü bir şekilde bu yapılsın, halledilsin. Liderler ‘haklısınız’ diyor, ‘hadi sesinizi çıkartın’ dediğimiz zaman sesini çıkartamıyor. Bir korkular hegemonyası var. Türkiye üzerine düşeni yapacaktır. Onların tankları, füzeleri, topları, uzaylara giden şusu busu, her şeyi olabilir. Teknoloji olarak her şeyi olabilir, olsun... Bizim Allah’ımız var.

ARTIK GINA GELDİ: Ülkemizin sınırları boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunun, rejimle de büyük ölçüde anlaşma sağlandığına göre, tek bir hedefi olabilir; o da Türkiye’dir. Hani dosttunuz; böyle mi dosttuk? Rakka tarafındaki petrol sahası kavgasını saymazsanız Fırat’ın doğusunda da aynı durum geçerlidir. Hedef, Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür. Türkiye’nin birliği, beraberliği, bekası ve kalkınmasındaki azmidir, gücüdür. İstedikleri kadar yalan söylesinler. İstedikleri oyalama taktiğini kullansınlar, istedikleri diplomasi oyunlarını oynasınlar. Biz bu gerçeği görüyoruz ve her fırsatta da yüzlerine vuruyoruz. Gözümüzün içine baka baka söylenen yalanlardan artık gına geldi. Onun için de somut uygulamasını görmediğimiz hiçbir sözün, hiçbir görüşmenin, hiçbir mutabakatın bizim nezdimizde bir kıymeti harbiyesi yoktur. Böyle bir millete karşı 3-5 teröristi, çapulcuyu tercih edenler varsa bu cevabı onların yüzlerine, yüreklerine çok yakında çarparız.

Haberin Devamı

Batsın sizin kararınız
‘Sıra Afrin kuşatmasında’

Terör örgütünün sınırlarımızla irtibatı artık tamamen kesildi. Örgütün ciddi yığınak yaptığı, direniş gösterdiği yerler arasında bulunan Raco ve Şeyh Hadid, büyük çarpışmalar sonucu teröristlerden temizlendi. Önemli direnç noktalarından olan Cinderesi’ne yönelik baskı, ciddi şekilde arttı. Çok yakında burası da temizlenecek ve böylece Afrin şehir merkezinin kuşatması önünde bulunan en büyük engellerden biri daha aşılmış olacaktır. Bundan sonra sıra Afrin şehir merkezinin kuşatılarak orada yuvalanmış teröristlerin başlarının ezilmesine geliyor. Harekâtın bundan sonraki kısmının çok daha hızlı şekilde yürüyeceğine inanıyorum. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yer, adeta bir güven ve huzur yuvası haline dönüşüyor. ÖSO’yu bir yere koymak mümkün değil. Ana muhalefetin başındakiler veya temsilcileri, ÖSO’ya bir terör örgütü yakıştırmasını yapacak kadar densiz olsalar da bizim için onlar bizim o mücadeledeki en önemli kardeşlerimizdir... Afrin’de tek bir sivilin zarar gördüğünü kimse iddia edemez. Hakikatler ortaya çıktığında, yalanlar güneşe maruz kalmış kardan adam misali, hızla eriyip buharlaşmaya mahkumdur.

Haberin Devamı

6. FİLO GELİR: Ege’de 6 yılda 168 bin sığınmacıyı denizden toplayıp güvenli bir yere ulaştırdık. Siz böyle bir şey yapabildiniz mi? Hanginiz acaba, Ege’de Akdeniz’de ölümle baş başa olan insanları topladınız. Siz oralara ancak olsa olsa 6. Filo ile gelirsiniz, uçak gemilerinizle gelirsiniz. Avrupa ülkelerinin sahil güvenlik birimleri sığınmacıların botlarını delip, onları denize, ölüme terk ederken, biz hiçbir ön şart aramaksızın her masumun canını kurtarmanın peşindeyiz. Biz yaşatmanın, onlar sadece kendi konforlarını korumanın derdinde.

Haberin Devamı

Annelere ihanet edenler arttı

Bizim için her gün anneler günü kadınlar günü. Kadın her şeyden önce insandır. Kadının gasp edilen her hakkı insanlığa yöneltilmiş bir tehdittir. Annelere ihanet edenler son zamanlarda artmaya başladı. TV yayınları da bu işi zıvanadan çıkartıyor, medyaya da sesleniyorum. Bu yayınları kesintiye uğratın. Milleti çileden çıkartacaksınız. Milletime de sesleniyorum; annelerinizin ayaklarının altını öpün. Anneler nazlıdır, çeker ayağı. Sende de ki; ‘anne cennetin kokusunu çok mu görüyorsun.’

Başka yol seçiyorlarsa güle güle

İttifakla seçime girmesi hususu Ak Parti’ye münhasır değildir. Bu işin bir başka faydası da geçmiş seçimlerde zaten yapılan ama hülle yöntemi kullanılan ittifakların hukuki zemine kavuşmasıdır... Gittiğimiz yol kadar, kimlerle gittiğimize de bakıyoruz. MHP’nin birlikte oluşturduğumu ittifak, kararlı şekilde yürüyor. BBP, desteklediğini açıkça ilan etti. Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler, eğer kendilerine başka yol veya yol arkadaşı seçiyorlarsa onlara da ‘güle güle’ demekten başka seçenek elimizden gelmez. Biz iyi niyetimizi, samimiyetimizi hatta ısrarımızı defaatle ortaya koyduk. Sadece seçimlerden başarı ile çıkma yolunu arayacak ve ülkemizi hedeflerine ulaştıracak reformların hazırlıklarını yürüteceğiz. Biz ülkemizde her şeyden önce azami müştereklerin olduğu siyasi hareketlerle beraber olmanın ittifakını kuruyoruz, asgari müştereklerle değil. Ana muhalefetin milli politikaları gölgeleme misyonu canımızı sıksa da zerre kadar öneme sahip değildir.