Malatya Battalgazi Belediyesinin "Yeşil Kuşak Projesi"

Battalgazi Belediyesinin "Yeşil Kuşak Projesi"

19.04.2018 - 16:05 | Son Güncellenme:

.

Battalgazi Belediyesinin Yeşil Kuşak Projesi

MALATYA (AA) - Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Yeşil Kuşak Projesi" kapsamında yıkımı devam eden Atatürk Kız Lisesi'nde incelemede bulundu.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yeşil Kuşak Projesi" kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Battalgazi Belediyesine verilen Atatürk Kız Lisesi'nin yıkım çalışmaları başladı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kanalboyu'ndaki eski Atatürk Kız Meslek Lisesi’nin yıkım çalışmalarını yerinde takip etti. Gürkan, yeşil alan olarak vatandaşların hizmetine sunulacak "Yeşil Kuşak Projesi"nin Malatya halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Yıkımına başlanılan okulun daha önce yapılan depreme dayanıklılık testinde, okulun eğitim öğretime elverişli olmadığının uzmanlar tarafından rapor edildiğini hatırlatan Gürkan, şunları kaydetti:

"Ben de bu okuldan mezun olmuştum. Binanın yıkımı gerçekleştiği için biraz hüzünlüyüm ancak bu okul depreme dayanıklılık testinde, eğitim ve öğretim açısından sakıncalı bulundu. Milli Eğitim Bakanlığına yapmış olduğumuz teklifte, biz bu okulu uygun gördüğümüz veya sizin uygun bulacağınız bir yerde yapalım ama bu okulun alanını da yeşil alan olarak Malatya halkına kazandıralım dedik. Milli Eğitim Bakanlığı bu istediğimizi kabul etti. Kısa süre içerisinde yeni bir lise yaptık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devrettik. 200 dönüme yakın bir arazi, şehrin merkezinde bir şehir parkı olarak Malatya halkına sunulacak."