Bayburt BAYBURT’TA AV YASAĞI BAŞLADI

BAYBURT’TA AV YASAĞI BAŞLADI

26.05.2016 - 14:10 | Son Güncellenme:

.

BAYBURT’TA AV YASAĞI BAŞLADI

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri Mehmet Mete Yılmaz ve Yasemin Ünsever perakende satış yerleri, tesis ve iç sularda bu yıl içerisinde 342 adet denetim yaptı.
Son 4 ayda yapılan denetimlerde; 11 adet idari para cezası kararı uygulanırken, toplam 12 bin 243 TL para cezası kesildi. Ayrıca Su Ürünleri Kanunu’na aykırı olarak kullanıldığı tespit edilen 25 adet tırıvırı ağ, 2 adet serpme ağa el konuldu. Yasak avlanan çeşitli türdeki 77 adet canlı balık yeniden iç sulara bırakıldı.
Bayburt sınırları içerisinde bulunan akarsu ve göletlerde 15 Mayıs ile 15 Ağustos 2016 tarihleri arasında sazan, kadife, tatlı su kefali, yayın balığı ve diğer sazangil türlerinin avcılığı yasak olduğunu açıklayan su ürünleri mühendisleri, "Bu tarihler dışında iç sularımızda uygun av vasıtaları ile avlanmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Av yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır" dedi.
Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanabilmesi için tüm amatör ve ticari balıkçıların yasağa uyması gerektiğini belirten yetkililer, şu uyarılarda bulundu: "Bu yasak dönemde yapılacak olan denetimlerde su ürünleri avcılığı yapan amatör ve ticari balıkçılara; idari para cezası, yasaklı ürüne ve av aracına el koyma işlemi uygulanacaktır. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için tüm amatör ve ticari balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları, avcılık konusunda bilinçli ve duyarlı davranmaları son derece önemlidir. İlimize bağlı iç sularımızda su ürünleri mühendisi personellerimiz tarafından yerine getirilen av yasakları denetimleri av yasağı süresince de hassasiyetle yerine getirilmeye devam edilecektir. Amatör balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılık ve gelecek sezonlarda daha verimli ürünler alabilmek adına av yasaklarına riayet etmelerini önemle rica ederiz."