Bayburt Bayburt'ta İlk Kez Kızlar Futsal Turnuvası

Bayburt'ta İlk Kez Kızlar Futsal Turnuvası

27.12.2017 - 10:43 | Son Güncellenme:

.

Bayburtta İlk Kez Kızlar Futsal Turnuvası

Bayburt’ta ilk defa okullararası kızlar futsal turnuvası düzenlendi. İki takımın katıldığı turnuvada salona inen ortaokul öğrencisi kızlar, futboldaki hünerlerini sergiledi.
Bayburt Erdem Beyazıt Ortaokulu Spor Salonu’nda Gökçedere İmam Hatip Ortaokulu ve Mahmut Kemal Yanbeğ Ortaokulu arasında oynanan ve çekişmeli geçen karşılamada Gökçedere İmam Hatip Ortaokulu rakibini 4-2 yenerek şampiyonluğu elde edip bölge şampiyonasına katılma hakkı elde etti.
Bayburt’ta ilk kez bayanlar arasında bu tür bir turnuva düzenlendiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem Köse, “Bayanlarımız bir çok spor dalında aktif olsalar da futbol bu spor branşlarının dışında kalıyor. İlimizde şu anda bayan futbolu olarak da ilk defa bir müsabaka gerçekleştiriliyor. Tabi takım sayımız az. İki tane takımımız var şu anda. Dolayısıyla bu futsal turnuvası ilk kez düzenleniyor ve aynı zamanda şu anda final müsabakası oynanıyor. Yani üçüncü bir takımımız olmadığı için iki takımımız final müsabakasını gerçekleştiriyor.” dedi.
Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü olarak bu spor dalında bayanların yarışmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Köse, şöyle devam etti:
“Özellikle şu anda bayan futsal takımlarımızdan bir tanesi Bayburt’a 47 kilometre uzaklıktaki Gökçedere Beldesi’nden geliyor. Bu sporun mesafesinin de olmadığının bir göstergesi. Ben buradan şu mesajı vermek istiyorum; ‘artık sporun her dalında, her alanında bayanlarımızı da görmek istiyoruz.’ Şu anda iki takımımız final müsabakasını oynuyor. Seneye inşallah daha fazla takımımızın bu turnuvaya katılmasını bekliyoruz. İki takımdan birisi şampiyon olacak ve ilimizi bayanlar futsalda temsil edecek. Birde şöyle bir dezavantajımız var buradaki arkadaşlar bölge yarışmasına gittikleri zaman maç sayısı az olduğu için rakipleriyle yarışırken bir adım geride olacaklar. Bölgeye gelen diğer takımlar belki 10-20 maç yaparak şampiyon oldular ve katıldılar. Ama bizim takımımız tek maç yaparak onlarla aynı kulvarda yarışacak. Onun için seneye bu takımlarımızın sayısının artmasını arzu ediyoruz.”
Futbola bu bir yıldır ilgi duyduğunu belirten Gökçedere İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Merve Baydan,tunuvaya katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek “futbol genellikle erkeklerin ilgi duyduğu bir spor dalı olsa da bayanlarda bu sporu yapabilir. Ben futbol oynadığım için çok mutluyum” dedi.
İki yıldır futbol oynadığını ve genllikle okulda arkadaşlarıyla bahçede maçlar yaptıklarını belirten Mahmut kemal Yanbeğ Ortaokulu öğrencisi Betül Bensu Ağın ise, “Çok mutluyuz bu sporu yaptığımız için. Ama şampiyonluğu kaybettiğimiz için biraz üzgünüz. İlk defa böyle bir turnuva düzenlendi. Bence bayanlarda erkekler gibi futbol oynayabilir hiçbir engel yok.” dedi.