Dünya ‘Baykal’ın evinin kilidini açtırdılar’

‘Baykal’ın evinin kilidini açtırdılar’

01.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün evlere girmek için kullandığı çilingir, gizli tanık olarak verdiği ifadede eski CHP Genel Başkanı Baykal’ın Ümitköy Angora’daki evinin kapısını da açtığını söyledi

‘Baykal’ın evinin  kilidini açtırdılar’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan “kaset” iddianamesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının dinleme ve görüntüleme yapmak üzere evlere girmek için kullandıkları çilingir gizli tanık “Kılıç”ın itiraflarına yer verildi. Gizli tanık Kılıç, 2008-2013 arasında istihbaratta görevli FETÖ mensubu polislerin, kapı açma ve kapı tamiri konusundaki birçok talebini yerine getirdiğini, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Ümitköy Angora’daki evinin kapısını da açtığını söyledi.Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internette yayınlanmasıyla ilgili, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 171 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı.
İddianamede ifadesine yer verilen “Kılıç” kod adlı gizli tanık, örgüt üyelerinin İstanbul ve Ankara’da pek çok adreste evlere girmek için kendisini kullandığını belirtti. FETÖ’ye mensup Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi’nde görev yapan şüpheliler Sedat Zavar, Ali Özdoğan, Hami Güney, Erol Demirhan, Tamer Özbek, Kaan Özyiğit, Özgür Türker, Mustafa Koparan, Selim Yasdıbaş ve Rüstem Atik’in çilingiri de yanlarına alarak birçok adrese girdikleri belirlendi.
Cihaz yerleştirdiler
İddianameye göre, şüpheliler Baykal’ın Ankara’daki konutuna böcek tabir edilen ses ve görüntü aktarmaya yarayan cihaz yerleştirmek için hazırlık yaptı. Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli şüpheliler Kaan Özyiğit, Özgür Türker, Mustafa Koparan, Selim Yasdıbaş ve Rüstem Atik, gizli tanık “Kılıç”ın kilitli kapıyı açması üzerine Baykal’ın evine girdi. Bu çalışma sırasında çevre kontrolü yapan istihbarat görevlileri, sitenin güvenlik görevlilerinin binaya yaklaşmaları üzerine evdeki polisleri uyarırken, çalışma sonunda şüpheliler, Baykal’a ait adrese görüntü ve ses aktarma cihazı yerleştirdi.