Gündem Bayrak ve duvaklarla uğurlandılar

Bayrak ve duvaklarla uğurlandılar

16.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’daki bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden kurbanlar için yapılan cenaze törenlerinde genç kızların naaşlarının üzerine gelinlik  duvağı örtülürken erkeklerin üzerine ise Türk bayrakları sarıldı. Yurdun dört bir yanında düzenlenen cenaze törenlerinde teröre defalarca lanetler okundu Babası doğmadan trafik kazasında ölen 16 yaşındaki Destina’nın annesinin ‘Seni babana gönderiyorum’ sözleri yürekleri dağladı. Nusrettin Can Çalkınsın ile arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy yan yana toprağa verildi. İki arkadaşın anneleri, çocuklarının mezarı başında birbirlerine sarılıp ağladı

Bayrak ve  duvaklarla  uğurlandılar

Ankara’daki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden, lise öğrencileri Destina Peri Parlak, Atakan Eray Özyol, Dorukhan Yusuf Özdemir, üniversite öğrencileri Elvin Buğra Aslan, Zeynep Başak Gülsoy, 67 yaşındaki Fehmi Çetinkaya ile eski CHP Keçiören İlçe Başkanı Yurtsever dün Karşıyaka Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı.
Karşıyaka Mezarlığı Camii’ndeki törende Gülsoy’un tabutunun üzerine gelin duvağı ile Türk bayrağı konulurken, Destina Peri Parlak’ın gelin duvağıyla süslenen tabutuna çok sevdiği takımı Beşiktaş’ın atkısı; Elvin Buğra Arslan’ın tabutuna ise tutkunu olduğu Gençlerbirliği’nin bayrağı asıldı. Özel Matfen Temel Lisesi 12. sınıf öğrencisi Dorukhan Yusuf Özdemir’in tabutuna da basketbol genç takımında kaptanlığını yaptığı Altınel Spor Kulübü’nün forması konuldu. Cenazeye, siyasilerden yalnızca CHP Ankara Milletvekili Levent Gök katıldı.

Yürek dağlayan sözler

Cenazede, gözyaşları sel oldu; patlamada çocuklarını kaybeden annelerin feryatları yürek parçaladı. Destina Peri Parlak’ın annesi Hacer Parlak, gözyaşları içinde, “Katilsiniz. Anaları ağlattınız, katilsiniz. Bu dünya çok kötü annem. Babana gönderiyorum seni, baban bakacak sana bundan sonra. Kızım duy sesimi, kalk ne olur, ‘ben iyiyim’ de. Sensiz nasıl nefes alacağım” sözleriyle kızına son kez seslendi. Parlak, kızının tabutu başında fenalık geçirdi.

Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Atakan Eray Özyol’un tabutunun başında ağlayan annesi de, güçlükle ayakta durabildi. Özyol’un annesi, “Kim verecek yavrumun hesabını, nasıl koydular tabutun içine, nasıl bir ateştir bu Allah’ım yardım et. Yavrum ne yaptı size soruyorum” sözleriyle feryat etti.

‘Geçer mi bu yangın?’

15 yaşındaki Atakan Eray Özyol’un cenazesinin defin için alana getirildiği sırada annesinin, “Allah’ım nasıl dayanırım ben bu acıya? Allah’ım göklere uçsam geçer mi bu ağırlık, içimdeki yangın biter mi? Sığamıyorum hiçbir yere. Ölüyorum. Beni koyun o toprağın altına oğlumu değil; ne olur bırakın. Ben nasıl ayrılırım buradan? Oğlum nasıl bırakırım seni yalnız?” feryatları yürek parçaladı.

Daha sonra Özyol’un annesi baygınlık geçirdi; alana ambulans giremediği için gelen bir cenaze aracıyla ambulansa kadar taşındı.

Birlikte can verdiler yan yana gömüldüler

Öğle namazın müteakip kılınan cenaze namazında, hayatını kaybedenlerin yakınları arasında bulunan bazı kadınlar da saf tuttu. Cenaze namazları Karşıyaka Camisi’nde kılınan 6 kişi ile Hacı Bayram Veli Camisi’nde kılınan üniversite öğrencisi Nusrettin Can Çalkınsın ve esnaf Cemal Özdiker’in cenazeleri Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi. Alanda yan yana kazılmış mezar yerlerine defin işlemleri, kalabalıktan ötürü sırayla yapıldı. Uzun süredir birlikte olan
Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nusrettin Can Çalkınsın ile Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Başak Gülsoy’un cenazeleri yan yana toprağa verildi. İki sevgilinin anneleri, çocuklarının mezarı başında birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Çalkınsın’ın kabri üzerine taraftarı olduğu Trabzonspor’un forması bırakıldı.

Eski il başkanını CHP’liler uğurladı

Ankara’daki saldırıda can veren eski CHP Keçiören İlçe Başkanı Mehmet Yurtsever (65) dün Karşıyaka’da toprağa verildi. Törene, Yurtsever’in yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Genel Sekreter Önder Sav ile Murat Karayalçın, eski MYK üyesi Umut Oran, bazı parti yöneticileri ve milletvekilleri katıldı. Kılıçdaroğlu, camiden ayrılırken Mehmet Yurtsever’in eşi Gülhan Yurtsever’e başsağlığı ve sabır diledi.

Acılı anne: Burası siyaset yeri değil

Terör kurbanı Elvin Buğra Arslan’ın Türk bayrağı ve Gençlerbirliği Spor Kulubü bayrağına sarılı naaşı önünde duran baba Yusuf Arslan, oğlunun fotoğrafına bakarak, “Oğlum gitti ama, burada onlarca yüzlerce arkadaşı bugün Buğra oldu geldi. Öldüremeyecekler Buğraları, korkutamayacaklar bizleri” diye haykırdı.

Törene katılanlardan bir grup Başbakanlık tarafından gönderilen çelengi protesto ederek ters çevirirken, hükümet aleyhine sloganlar atmaya başladılar. Bu sırada anne Nalan Arslan, protestocu gruba, “Susun. Burada siyaset yapmayın, gidin başka bir yerde yapın. Burası siyaset yeri değil, bizim acımız var” diye bağırdı.

Meslektaşları uğurladı

Bombalı saldırıda can veren Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Oğuzhan Dura’nın (42) cenazesi Samsun’un İlkadım ilçesinde toprağa verildi. Dura’nın cenazesi, cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’taki aile kabristanlığında defnedildi. Cenazeye Dura’nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ile vatandaşlar katıldı.

‘Evlatlar ölmesin’

19 yaşında teröre kurban giden üniversite öğrencisi Elif Gizem Akkaya’nın cenazesi, dün Giresun’da toprağa verildi. Gönüllü Köyündeki cenazeye Akkaya’nın yakınları, öğrenci arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Baba Fahrettin Akkaya, taziyeleri kabul ederken anne Gülten Akkaya “Bu acılar son olsun, evlatlar ölmesin” diyerek gözyaşı döktü. Akkaya’nın cenazesi aile mezarlığına gömüldü.