Gündem Bayraklı ağır silah konvoyu

Bayraklı ağır silah konvoyu

20.01.2018 - 18:25 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Sahada operasyon başladı" açıklaması ile Afrin'deki YPG hedeflerine üç ana bölgeden operasyon başlatılırken, dün ve bugün ağır silahlı yüzlerce ÖSO askeri sınıra kaydırıldı.

Bayraklı ağır silah konvoyu

Dün El Bab ve Cerablus bölgesinden yola çıkan sayıları 300'ü aşkın ÖSO askerini taşıyan yaklaşık 40 otobüs, uçaksavar, ve değişik ağır silahların monte edildiği tırlara yüklenmiş arazi aracı pikaplar ve pikapların içindeki askeri personel dün Kilis bölgesinden Reyhanlı tarafına yöneldi.

Haberin Devamı

Geniş güvenlik önlemleri altında karayolundan geçiş yapan araç konvoyundaki savaş araçlarına ÖSO içinde faaliyet gösteren grupların bayrakları ile otobüslere Türk bayrağı asılması dikkat çekti.

Kilis merkezinden karayolu ile Afrin sınırına yönelen ağır silahlı araç konvoyu yoldan geçerken vatandaşlar darafından el sallanarak uğurlandı. Bazı araçlarda bulunan ÖSO askerlerinin zafer işareti yapması dikkat çekti.

Kilis'ten Reyhanlı, Hassa ilçelerine ulaşan yoldan devam eden araç konvoyu Kilis merkeze bağlı Kocabeyli köyü karşısındaki Şerif Kaya sınır karakoluna ulaştı. Karakoda pikap ve savaş araçları tırlardan indirilerek Afrin sınırına kaydırıldı. ÖSO güçlerinin, buradan açılacak koridordan Afrin bölgesine girmeye çalışacak.

Haberin Devamı