İzmir BAYRAKLI’NIN 2015 BÜTÇESİ 162 MİLYON LİRA

BAYRAKLI’NIN 2015 BÜTÇESİ 162 MİLYON LİRA

15.10.2014 - 12:44 | Son Güncellenme:

.

BAYRAKLI’NIN 2015 BÜTÇESİ 162 MİLYON LİRA

Bayraklı Belediyesi’nin 2015 bütçesi 162 milyon lira olarak belirlendi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ayakları yer basan ve örnek alınacak bir bütçe hazırladıklarını belirterek, “Kurulduğumuz günden bu yana insan odaklı çalışıyoruz. Bütçenin önemli bölümü sosyal projeler için harcıyoruz. Bu dönemde de yatırımlarımız devam edecek” dedi.
Bayraklı Belediyesi Meclis toplantısı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Başkanlığı’nda Osmangazi Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 2015 mali bütçesi görüşüldü. Parti grupları adına yapılan konuşmaların ardından bütçe AKP grubunu ret oyuna karşın CHP grubunun oylarıyla kabul edildi.
İNSAN ODAKLI ÇALIŞIYORUZ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 2015 bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek, “Ayakları yere basan, örnek alınacak bir bütçe hazırladık. Bornova, Karşıyaka ile kıyasladığımızda emlak gelirlerimizin oldukça düşük olduğunu görüyoruz. Bölgemizde gecekondulaşma yoğun. Bu durum da bütçeyi etkiliyor. Bütçenin önemli bölümünü sosyal projeler için ayırdık. İnsan odaklı çalışıyoruz. Yeni bir ilçe yarattık. Bu hiç de kolay olmadı. Ancak başardık, belli bir seviyeye geldik. Halkımız bize güvendiği ve işi ciddiye aldığımız için bizi yeniden göreve getirdi. İlçemizin yüzölçümü büyük olduğu temizlik işlerine 19 milyon gibi önemli bir kaynak ayırdık. Bu dönemde de yatırımlarımız, projelerimiz sürecek” dedi.
SOSYAL YARDIM VE KÜLTÜRE ÖNEMLİ KAYNAK
2015 bütçesinde aslan payı Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün oldu. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün bütçesi bir önceki döneme göre yüzde 58 artırılarak 6 milyon 150 bin lira, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bütçesi ise yüzde 21 artırılarak 6 milyon 032 bin lira olarak belirlendi. Kütüphane Müdürlüğü’nün bütçesi 1 milyon 796 bin, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün bütçesi ise 2 milyon 439 bin oldu.