Ege Bayraklı yeşilleniyor!

Bayraklı yeşilleniyor!

16.12.2017 - 02:56 | Son Güncellenme:

Bayraklı Belediyesi tarafından yapılan Metin Oktay Parkı ile Nezihe Muhiddin Anıtı hizmete açıldı. Başkan Hasan Karabağ, “9 yılda 120 bin metrekarelik park yaptık” dedi

Bayraklı yeşilleniyor

İlçeye kazandırdığı sosyal donatı alanlarıyla adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, 2 bin 131 metrekarelik alanda yapılan, Türk futboluna damgasını vuran, milli futbolcu Metin Oktay’ın ismini taşıyan Mansuroğlu Mahallesi’ndeki parkın ve yine aynı yerde bulunan tarihe kadın hakları savunucusu olarak geçen Nezihe Muhiddin Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

‘Değerler yaşayacak’

Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “İki parkımızı da yeniledik. Metin Oktay ve Nezihe Muhiddin’in birer büstünü koyduk. Meclisimizin onayıyla Nezihe Muhiddin’in ismini parkımıza vereceğiz. 9 yılda yaklaşık 120 bin metrekarelik park yaptık. Biz uygun olan alanları yeşillendirmeye çalışıyoruz. Bayraklımızın daha yeşil bir noktaya gitmesini istiyoruz. Parklar olmasa şehirler İstanbul, Ankara gibi olur. Biz değerlerimizi yaşatmaya, onların isimlerini korumaya, güzel yerlere isimlerini vermeye devam ediyoruz. İsimler verirken de Türk bayrağı ve Cumhuriyeti sevmesine, Atatürkçü olmasına dikkat ediyoruz” dedi.

2 bin 131 metrekarelik alanda yapılan Metin Oktay Parkı’nın içinde basket sahası, çocuk oyun alanları, spor alanı, koşu yolu ve oturma alanları yer alıyor. Parkın karşısındaki Nezihe Muhiddin heykelinin bulunduğu yaklaşık 1980 metrekarelik park da yenilendi.