Yaz tatili sonrası hemen dikkat edilip verilen kilolara bu bayramla geri dönüş yapmayalım.

Bayram diyince hemen alınacak kiloları düşünmeyin. Düşünürseniz almak için kendinize yer yapıyorsunuz demektir. Kurban bayramı ete doyacağımız bir bayram, ama bayramı en az zararla atlatmak için bazı noktalara dikkat etmemiz gerekir.

En önemli nokta etin 24-48 saat arasında dinlenmesidir.

Biz yetişkinler olarak porsiyonları büyüteceğiz tamam da çocukların o minik böbreklerine karaciğerlerine en azından yüklenmeyelim.

Haberin Devamı

Sofralarınızda normalde de olduğu gibi sağlıklı pişirme yöntemleriyle hazırlanmış yemekler bulunsun, hem bayram hem de bol et diye düşünülüp kızartma ve kavurma işlemlerine girilmesin. Kızartma ve kavurmadan mümkün olduğunca uzak duralım. Çünkü bu tarz işlemler ete kanserojen özellik yükleyecektir. Faydalanmamız gereken etten zararlı çıkmayalım.

Tabaklar sadece bol bol et ve et sulu yağlı pilavlarla dolmasın, közlenmiş,haşlanmış, fırında, yoğurtlu sebzelerle de dolu olsun ki dolu dolu da antioksidan alalım.

Şekerler, baklavalar yerini daha sağlıklı atıştırmalıklara bıraksın, misafirlerimize kuru yemişler kuru meyveler, sütlü-meyveli tatlılar ikram edelim.

Tatili hareket etmek için fırsatlar yaratacağınız zaman olarak değerlendirin. Böylelikle aldığınız fazla enerjileri de yakmış olursunuz.

En önemlisi kaçamaklar ile bozduğumuz yavaşlattığımız sistemlerimiz için vücudumuza bir borcumuz olan su, bol bol tüketmeyi ihmal etmeyelim.

Dyt.Buket YAVUZ KOÇOĞLU

https://instagram.com/birbuketdiyet/