Ege Bayram bereketi

Bayram bereketi

20.08.2018 - 22:04 | Son Güncellenme:

Çeşme’de bayram tatilinin başlamasıyla turizmcinin yüzü güldü, otellerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. ÇEŞTOB Başkanı Demir, “2013-2014 sezonundaki hedefimize ulaştık” dedi

Bayram bereketi

Turizm cenneti Çeşme, 9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla yüzde yüz doluluğa ulaştı. İlçedeki otel, butik otel ve pansiyonlara günler öncesinden rezervasyon yaptıran tatilciler, tatilin başlamasıyla Çeşme’ye akın etti. Şehirlerinde sıcaktan bunalmış tatilcilerin bir bölümü otellerindeki havuzları tercih etti, büyük bir çoğunluğu ise üç tarafı denizle çevrili olan Çeşme’nin, incecik kumuyla ünlü plajlarını doldurdu, kendilerini serin sulara bıraktı. Alaçatı’daki dünyaca ünlü sörf merkezi ise sörf meraklılarının akınına uğradı. 2018 yaz sezonunun oldukça güzel geçtiğini belirten Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, “Son 5 yılın doluluk oranlarına baktığımızda, Çeşme olarak hedefi yakalamış durumdayız. 2013-2014 yıllarındaki hedeflerimize koşarak ulaştık” dedi.

Haberin Devamı

Termal turizm vurgusu

Özellikle Alaçatı, marinalar ve Çeşme’nin birbirinden güzel mahallerinin, turizm için mücadele verdiğini vurgulayan Demir, “Belediyemizin ‘9 Durak 9 Deneyim’ projesiyle festivaller üretiyor. Bütün festivaller Çeşme turizmine değerler katıyor. Bu organizasyonları yapan belediyemize biz de turizmciler olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Son 5 yılda, neredeyse 50 yılda geldiği noktaya geldik. Bu ciddi bir zirve. Önümüzdeki son 5 yılda ilçe turizmini 12 aya yaymak için mücadelesinde olacağız” diye konuştu. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Belge de, “Çeşme, her mevsimi, her ayı ayrı güzellikte yaşanan bir yer. Havasıyla suyuyla güzel ilçemizin önümüzdeki yıllarda termal turizmde de önünün açılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.