Gündem Bayram dönüşü tam bu saate dikkat!

Bayram dönüşü tam bu saate dikkat!

04.09.2017 - 08:20 | Son Güncellenme:

Bayram dönüşü trafik yoğunluğu dün gece sabaha kadar devam etti. 10 günlük tatil dönüşü sırasında İstanbul'a dönüş yollarında uzun araç kuyrukları oluştu. Tatilin son günü olması nedeniyle trafik yoğunluğunun bugün de Kocaeli TEM Otoyolu'nda devam ediyor. Köprü ve otoyollarda ücretsiz geçiş ise yarın sabah 07.00'de sona erecek.

Bayram dönüşü tam bu saate dikkat

Kurban Bayramı tatili nedeniyle memleketlerine giden tatilcilerin dönüş çilesi, bayramın son gününde de Kocaeli TEM Otoyolu'nda devam ediyor.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı tatili nedeniyle araçlarıyla memleketlerine giden tatilcilerin dönüş çilesi bayramın üçüncü gününde sabah erken saatlerde başlamıştı. İstanbul yönünde dönüşe geçen tatilcileri taşıyan araçlar, bayramın dördüncü gününde de Kocaeli TEM Otoyolu'nda trafiği durma noktasına getirdi. Sabahın erken saatlerinde yeniden başlayan trafik yoğunluğu nedeniyle İzmit Bekirdere viyadükleri ile Gültepe Tünelleri arasında araçlar ağır ağır ilerlemeyi sürdürüyor.



Bayram dönüşü tam bu saate dikkat

İstanbul'da sabah 11:00 itibariyle trafik yoğunluğu sadece yüzde 4

DÜN GECE DE UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Uzun süreli Kurban Bayramı’nı fırsat bilip araçlarıyla şehir dışına çıkan İstanbul sakinlerinin tatil dönüşü nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluştu.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı tatilinin bitmesine 1 gün kala birçok İstanbullu tatil dönüşü yoğunluğa kalmamak adına dönüşe geçti. Öğlen saatlerinden itibaren İstanbul girişlerinde meydana gelen araç yoğunluğu gece saatlerinde de devam etti. Evlerine ulaşmaya çalışan tatilciler TEM Otoyolu Kurtköy mevkiinde uzun süren trafik yoğunluğuna takıldı.

Sapanca’dan tatil dönüşü yapan Mehmet Çevik, uzun süredir trafikte olduğunu söyleyerek, “3 saattir Sapanca’dan gelmeye çalışıyorum. İzmit içinden geldim E-5 ve otoban kullanmadım. Yollar tamamen kilitli. 40 dakikalık yolum var” dedi.

Kartepe’den geldiğini söyleyen Ahmet Tıpıç ise, “Kartepe’den aşağı yukarı tam 1 buçuk saattir yoldayım. Trafik hemen hemen Kartepe çıkışından başlıyor. 4. Levent’e yavaş yavaş gideceğim” şeklinde konuştu.

Motosikletli sürücü Mustafa Keçeci ise, “Çorum’dan 8 saatte geldik. Trafik Sakarya’dan başlıyor. Trafik çilesi her zaman olduğu gibi devam ediyor” diye konuştu.

Öte yandan trafik yoğunluğundan kaçmak isteyen vatandaşların ise emniyet şeridini kullandığı görüldü.

BU SAATE DİKKAT

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki ücretsiz geçiş uygulaması yarın 07.00'de sona erecek.

Karayollarının bazı kesimlerinde, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Haberin Devamı

Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yarın saat 07.00'ye kadar otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fati·h Sultan Mehmet Köprüsü geçi·şleri· ücretsiz, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli ücretli olacak.

Bergama-Soma yolunun 0-1. kilometreleri arasında Bergama Köprülü Kavşak düzenlemesi yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan sağlanıyor.

Osmancık-Merzifon yolunun 14-16. kilometreleri arasında köprü yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan yapılıyor.

Keşan-Tekirdağ yolunun 14-30. kilometreleri arasında üstyapı çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor.

Antalya-Alanya yolunun 22-28. kilometreleri arasında kavşak yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.