Gündem Bayram havasını kazalar gölgeledi

Bayram havasını kazalar gölgeledi

08.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

5 gün süren Kurban Bayramı tatili onlarca kişiye zehir oldu. Yurdun dört bir yanında meydana gelen trafik kazalarında bilanço yine ağır oldu. 54 kişi yaşamını yitirirken, 201 kişi ise yaralandı

Bayram havasını kazalar gölgeledi

Bayram tatilinde yine acı haberler ocakları yaktı. Tatilinin ilk günü meydana gelen kazalarda 16 kişi yaşamını yitirdi, 56 kişi de yaralandı. İkinci gün kazalarda ölenlerin sayısı dokuz, yaralıların sayısı da 38 oldu. Tatilin üçüncü günü üç kişi, dördüncü günü altı kişinin yaşamını yitirdiği kazalar son gün de can aldı. Dün 20 kişi kazalarda can verdi, 47 kişi de yaralandı. Dün yaşanan kazalardan bazıları şöyle:
- Nevşehir’in Ürgüp ve Acıgöl ilçelerinde meydana gelen iki ayrı kazada beş kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Ürgüp’ün Ortahisar Beldesi’nde önündeki kamyona arkadan çarpan otomobildeki Kemal Dirlikyapan ve Mehmet Onbaşı olay yerinde, sürücüsü Arif Paslanmaz ise kaldırıldığı hastanede öldü. Acıgöl’deki kazada, yolun karşısına geçen amca çocukları Yasin Gezer (20) ile Mete Nuh Gezer (6), otomobilin çarpması sonucu öldüler.

Basın İlan Müdürü öldü
- Bolu’da yakınlarının cenazesine giden ailenin içinde bulunduğu otomobil orta refüje girerek sürüklendi. Kazada bir kişi ölürken, üç kişi de yaralandı. Diğer kazada ise Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü 42 yaşındaki Şükrü Kılıç hayatını kaybetti.
- Trabzon’da düğünden dönenleri taşıyan minibüs, Düzköy İlçesi Beypınarı Yaylası yolunda şarampole yuvarlandı. 65 yaşındaki Aşikar Nazire Birinci ve kardeşi 52 yaşındaki Yadigar Birinci’nin öldüğü kazada, 10 kişi de yaralandı.
- Eskişehir’in Alpu İlçesi yakınlarında dikkatsizlik sonucu iki otomobil çarpıştı, otomobillerden birinin sürücüsü 55 yaşındaki Orhan Erdem ile yanında oturan oğlu 36 yaşındaki İsmet Erdem öldü, iki otomobilde 7 kişi de yaralandı.
- Mersin’in merkez Toroslar İlçesi Akbelen Bulvarı’nda durakta otobüs durağında beklerken minibüsün çarptığı Caner ve Müfide Aydın çifti yaşamını yitirdi.
- Gaziantep’in Nizip ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken hafif ticari aracın çarptığı Suriye uyruklu 50 yaşındaki Emine Hamidi ile torunu 4 yaşındaki Sanduz Kantumani yaşamını yitirdi.
- Aydın’ın Çine İlçesi’nde, çarpışan iki otomobil takla attı, kazada bir kişi ölürken, 5 kişi yaralandı. Bayram ziyaretine giderken kazada hayatını kaybeden Güngör Akkaş’ın akrabalarına kavuşmasına 10 kilometre kaldığı öğrenildi.

Liseli Arda tutunamadı
- İzmir’in Konak İlçesi’nde, bayramın ikinci günü arkadaşlarıyla gezerken otomobil çarpan lise öğrencisi 16 yaşındaki Arda Erdal, kaldırıldığı hastanede verdiği yaşam savaşını kaybetti.
- Sakarya’nın Sapanca ilçesi İzmit Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan 11 yaşındaki Mustafa Sarı’ya, Bayram Y. (29) yönetimindeki otomobil çarptı. Kazada yaralanan çocuğa ilk müdahaleyi yapanlar arasında, eşiyle olay yerinden geçen tiyatro ve sinema oyuncusu Esra Akkaya da yer aldı. Kazada yaralanan Sarı’nın olay yerine gelen ailesini de otomobiline alarak hastaneye kadar giden Akkaya, yaralının sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenince hastaneden ayrıldı.

Haberin Devamı

Dönüş çilesi başladı
Bayram tatilinden dönen vatandaşlar nedeniyle, Bilecik’i Eskişehir, Bursa, Sakarya ve İstanbul’a bağlayan karayolunda araç yoğunluğu arttı. Denetimlerini sıklaştıran trafik ekipleri, kontrol noktalarında sürücüleri kurallara riayet etmeleri konusunda sık sık uyardı.