Şanlıurfa Bayram öncesi vatandaşların trafik çilesi

Bayram öncesi vatandaşların trafik çilesi

29.06.2016 - 16:20 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da bayram nedeniyle yoğunlaşan trafik, adeta çileye dönüştü. Yetkililer, trafik sorununu dubalarla çözmeye çalışıyor.

Bayram öncesi vatandaşların trafik çilesi

Şanlıurfa’da bayram nedeniyle yoğunlaşan trafik, adeta çileye dönüştü. Yetkililer, trafik sorununu dubalarla çözmeye çalışıyor.
Şanliurfa’da araç trafiğine bir türlü kalıcı çözüm bulamayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önceden caddelere yerleştirilen dubalara yenilerini eklemeye devam ediyor. Trafik sorununu dubalarla çözmek için yoğun çaba harcayan yetkililer, en son köprülü kavşak yapılan Diyarbakır yoluna dubalar koydu.
Ara yollardan ana caddeye girişlerin kısıtlandığı yolda düzenlemeye giden belediye, araçların U dönüşü yapmalarını engellemek için daha önceden yol boyunca dubalar yerleştirmişti. Emniyet Caddesi ve caddeye paralel sokaklardan ilerleyen araçlar sadece sağ seride dönüş yapabiliyordu.
Diyarbakır istikametinden gelen araçlar dönüşler kapatıldığı için sadece Abide Kavşağından dönüşlerini gerçekleştirirken şehir merkezinden Diyarbakır’a doğru ilerleyen araçlar ise kavşak olmadığı için ara sokaklara girip Çevik Kuvvet Kavşağına giriyor ve bu şekilde şehir merkezine dönebiliyordu. Belediye yetkilileri, dubaların yeterli gelmemesi üzerine yenilerini ekleyerek araç dönüşleri için dubalı kavşak yapmaya başladı.

Haberin Devamı


KÖPRÜLÜ KAVŞAK ÇALIŞMASINDA DUBALI KAVŞAK


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda yapımı devam eden köprülü kavşaklarda asfaltlama çalışmasının ardından bir dizi yeni trafik düzenlemesi yapıldı. Şanlıurfa-Diyarbakır yolu üzerinde yapımına devam edilen köprülü kavşaklarda geçici asfaltlama çalışması başladı. Asfaltın tam olarak kullanılır hale gelmesinin ardından trafik ulaşımına açıldı. Çalışmalardan dolayı araçların yeni yol güzergahlarında düzenlemeye giden Büyükşehir Belediyesi, kazı çalışmalarının tamamlandığı yolun diğer şeridine geçerek çalışmalarını sürdürecek.
Haliliye Belediyesi Hizmet Binası geçici giriş kapısı önünde dubalar yardımıyla bir göbek oluşturan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ekipleri ayrıca köprülü kavşak içerisinde gerekli düzenlemeler yapmaya devam ediyor.