Gündem Ramazan Bayramında tatil kaç gün? - Ramazan Bayramı ne zamana denk geliyor?

Ramazan Bayramında tatil kaç gün? - Ramazan Bayramı ne zamana denk geliyor?

16.06.2017 - 08:28 | Son Güncellenme:

Bayram tatili kaç gün olacak sorusunun cevabını vatandaşlar araştırmaya başladı. Ramazan Bayramı tatiline kısa süre kala vatandaşlar tatil planlarını şekillendiriyor. MEB'ten konu ile ilgili öğretmenlere müjdeli haber verildi. Öğretmenler 28,29 ve 30 Haziran tarihlerinde de idari izinli sayılarak geçirecek ve böylelikle 9 gün izin yapılmış olacak. 25 Haziran Pazar günü başlayacak olan Ramazan Bayramı bu sene Cumartesi günü de dahi olmak üzere 4 gün olarak kutlanacağı açıklanmıştı.

Ramazan Bayramında tatil kaç gün - Ramazan Bayramı ne zamana denk geliyor

Bayram tatili kaç gün olacak sorusu yanıt buldu. İslam aleminde dini bayramlardan ilki olan Ramazan Bayramı için artık kısa bir süre kaldı. Binlerce vatandaş Bayram tatilini değerlendirip ailesini ziyaret etmeyi planlıyor. Ramazan Bayramanı çok az bir zaman kala MEB öğretmenlerin bayram iznini uzattığını açıkladı. Buna göre Ramazan Bayramı sonrasında 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı tatili bu sene 25 Haziran Pazar günü başlayacak. 27 Haziran Salı akşamı sona erecek. Şimdiden tatil planları yapan vatandaşlar Bayram tatili kaç gün olacak sorusunu merak ediyor. Ramazan Bayramı tatili arefe günü ile birlikte 4 gün olacak

MEB'DEN ÖĞRETMENLERE İZİN MÜJDESİ

Milli eğitim Bakanlığından, öğretmenlerin mesleki çalışma programı kapsamında, Ramazan Bayramı sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımızın onayıyla öğretmenler, mesleki çalışma programı kapsamında bayram sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacaklar." ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

2017 BAYRAM TARİHLERİ

2017 yılı Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tarihleri;

Ramazan Bayramı Arefe Günü – 24 Haziran Cumartesi
Ramazan Bayramı 1. Günü – 25 Haziran Pazar
Ramazan Bayramı 2. Günü – 26 Haziran Pazartesi
Ramazan Bayramı 3. Günü – 27 Haziran Salı
Kurban Bayramı Arefe Günü – 31 Ağustos Perşembe
Kurban Bayramı 1. Günü – 1 Eylül Cuma
Kurban Bayramı 2. Günü – 2 Eylül Cumartesi
Kurban Bayramı 3. Günü – 3 Eylül Pazar
Kurban Bayramı 4. Günü – 4 Eylül Pazartesi