Gündem Bayram tatilinde haydi müzeye

Bayram tatilinde haydi müzeye

11.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayram tatilini İstanbul’da geçirecekler için müzeler ilginç sergilerle dolu.

Bayram tatilinde haydi müzeye

İstanbul Modern’in koleksiyon sergisi ‘Sanatçı ve Zamanı’ farklı coğrafyalardan sanatçıların eserlerini Ahmet Hamdi Tanpınar düşüncesinde zaman kavramı etrafında bir araya getiriyor. Yanı sıra müzede İnci Eviner’in retrospektifi ‘İçinde Kim Var?’, fotoğraf sergisi ‘İnsan İnsanı Çekermiş’ ve ‘Türkiye Sinemasında Ustalar: Lütfi Akad’ sergisi de bayram boyu devam ediyor.
Sabancı Müzesi’nde ise Kuzgun Acar’ın İMÇ’ye yerleştirilmek üzere ürettiği ‘Kuşlar - Soyut Kompozisyon’ eseri, 23 Ekim’e dek sanatseverlerle buluşuyor. Yanı sıra ‘MACK. Sadece Işık ve Renk’ sergisi de müzede 18 Eylül’e dek yer alıyor. Yanı sıra müzenin kalıcı sergilerinde çok sayıda önemli eser ziyaretçileri bekliyor.
Pera Müzesi ise 16 Ekim’e dek ‘Veri Girişi’ sergisinde heykel, performans ve video alanlarında çalışan sanatçı Katherine Behar’ın eserlerine yer veriyor. Sergi teknolojiyle insan arasında günümüzde yeniden düzenlenmekte olan ilişki biçimlerini araştırıyor. Müzede aynı zamanda ‘Karşılaşmalar’ sergisi de 16 Ekim’e dek devam ediyor. Sergi 1999 yılından bu yana sanat eğitimi veren Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin eserlerinden bir seçki sunuyor. Müzelerin tümü bayramın ilk günü kapalı diğer günlerse açık.