Gündem Bayram trafiğine sıkı denetim

Bayram trafiğine sıkı denetim

23.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı üzerine, Ramazan Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerinin sağlanması ve ölümlü trafik kaza sayısının azaltılması amacıyla yoğun trafik denetimleri yapılacak.

Bayram trafiğine  sıkı denetim

Denetimler kapsamında bugünden itibaren şehiriçi ve şehirler arası yollarda helikopterler, insansız hava araçlarından (İHA) da faydalanılacak.

Bayram süresince sadece hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı yerlerde radar hız denetimleri uygulanacak, son 10 yılda kazaların yoğun olduğu 20 güzergaha bazı özel tedbirler alınacak. 17 bin emniyet personelinin görevli olduğu denetim bölgelerinde ekip ve personel görünürlüğü açısından reflektif yelekler giyilecek, hava durumuna göre dominit lambalar ile el fenerleri kullanılacak.

Arka koltukta kemer

Denetimlerde sadece ön koltukta değil, arka koltukta oturanların da emniyet kemeri kullanıp kullanmadığı kontrol edilecek. 26 anayol güzergâhında toplam 79 saat helikopterle havadan yapılacak denetimlerin yanı sıra, yolcu otobüsleri de yolcu görünümlü sivil polislerce denetime tabi tutulacak. Daha önceki yıllarda kazaların sıklıkla tekrarlandığı güzergâhlarda ise sivil ekipler de görev yapacak.