Bayrama Pijamayla Girmeyin!

Her geçen gün değişen giyim alışkanlıkları ve giyime verilen özenin yok olması ile moda adı altında malum dünyaca talihsiz bir noktaya doğru hızla ilerliyoruz. Birçok kişi her geçen gün kendine, çevresine ve hayatına çok fazla etki eden kişiliğinin simgesi olan giyim tarzından dolayısı ile de duruşundan, saygısından, kalitesinden böylesine uzaklaşırken kadın erkek birçok insan ortalarda neredeyse pijamalarla, parmak arası terliklerle, şort üzerine giyilen salaş çirkin t-shirtlerle dolaşır oldu.

Öz saygınız açısından zaten günlük hayatta ve hatta evde bile giyiminize fazlası ile önem vermeniz gerekirken böylesine zevksizleşip kıyafet konusunu önemsizleştirmeniz tamam ama lütfen en azından bayramda eski bayramlara gösterilen özeni gösterip biraz şık, kibar ve bakımlı olun.

Haberin Devamı

Bayramlar çok önemli. En temel varlığınız, canınız aileniz ile bayramlaştığınız, yakın uzak birçok aile ferdiyle bir araya geldiğiniz, arkadaşlar ve dostlarla kahve içip hasret giderdiğiniz, belki de yılın en anlamlı zamanları. Bu en değerli zamanlara gereken önem ve özeni göstermek kültürel değerlerimize yakınlaştıran, daha çok birbirimize bağlayan, birbirimiz için önemlerimizi hatırlatan bu dini kutlamaya ve o kutlamaya katılacak insanlara olan saygı demek. Bir düşünün siz küçükken bayramlar nasıldı? Bayram telaşı neydi anımsayın. Heyecanla uyanılan bayram sabahında en güzel, en temiz ve en değerli kıyafetler giyilir misafirler beklenirdi, hatırlayın. Bu özel günlere uygun bir dış görünüşünüzün olması hem büyüklerinize saygı hem küçüklerinize iyi örnek olmak hem de bu şahane kutlamaya olan saygınız açısından muazzam derecede önemli.

Ne çok gösterişli ne çok özensiz, mutlaka şık, temiz, ütülü ve size yakışan kıyafetler giyin. Malum hava bir anda ısındı ve ısınmaya da hızla devam ediyor. Hava durumu faktörünü her zaman aklınızda tutarak, terletmeyen, içinde rahat ettiğiniz ancak saygın bir görünüm için gerekli özellikleri taşıyan parçaları seçin.

Bayram gibi bir bayrama hazır olun. Eski zamanlardaki bayram ruhunu yaşatan muhteşem bir bayrama merhaba diyin. Siz hazırlanın ki çevreniz de hazırlansın!

Haberin Devamı

Şimdiden harika bir bayram diliyorum.

www.bukre.co.uk