Gündem Bayramda hain saldırı: 2 şehit

Bayramda hain saldırı: 2 şehit

26.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlerin Beytüşşebap’ta düzenlediği iki saldırıda 2 asker şehit oldu, bir köy korucusu ile 8 asker de yaralandı. Saldırıların ardından başlatılan operasyonlarda 34 terörist öldürüldü

Bayramda hain saldırı: 2 şehit

PKK’lı teröristler önceki gece 23.00’te ve dün sabah 05.40 sıralarında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine iki ayrı saldırı düzenledi. Saldırılarda iki asker şehit oldu, bir geçici köy korucusu ile 8 asker de yaralandı. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada saldırıların ardından başlatılan operasyonda 34 PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

PKK’lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit olan askerlerden birinin Uzman Çavuş Ali Çakar olduğu öğrenildi. Acı haberle Çakar’ın Adana ’nın Saimbeyli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin babası Bayram ile annesi Kadem Çakar’a acı haberi dün sabah saatlerinde askeri yetkililer verdi. Acı haberle yıkılan ailesi ve yakınlarını askeri yetkililer teselli etmeye çalışırken, fenalık geçirenlere hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Metanetini korumaya çalışan baba Bayram Çakar, “Bir Ali’m gitti, gerekirse bir Ali daha yetiştiririm” dedi.


Şehidin kardeşi de asker

Hain saldırıda şehit olan diğer asker 26 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt’un Adıyaman Kahta’daki baba ocağına acı haber dün öğleden sonra ulaştı. Kaymakam ve beraberindekiler, şehit erin babası Hacı ve annesi Naile Bozkurt’un Menderes Mahallesi’ndeki evine giderek acı haberi verdi.

Haberin Devamı

Acı haberi alınca fenalaşan anne ve baba ile yakınlarına sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehit Bozkurt’un kardeşi Osman Bozkurt’un da Şırnak’ta askerlik yaptığı öğrenildi. Çocuklarının şehit olduğu haberini alan ailenin evinden Kürtçe ağıtlar yükselirken, uzman çavuşun Kahta’da düzenlenecek törenle toprağa verileceği bildirildi.

‘Büyük zayiat verdirildi’

Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, PKK militanlarının Beytüşşebap’ta önceki gün saat 23.00’te ve dün sabah saat 05.40’ta iki ayrı saldırı düzenlediği belirtildi.
Açıklamada, “Her iki saldırıda da teröristlerce açılan ilk ateş esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri geçici köy korucusu olmak üzere dokuz kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmışlardır” denildi.
“Terörist saldırısına maruz kalan birliklerimiz tarafından derhal karşılık verilerek teröristlere önemli ölçüde zayiat verdirilmiştir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bilahare insansız hava aracı, hava kuvvetleri ve helikopterler desteğinde uzman personelden oluşan birliklerimiz tarafından yapılan koordineli operasyonlar sonucunda, şu ana kadar bir doçka mevzii ile toplam 34 terörist silah ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede devam eden operasyonlar kapsamında, etkisiz hale getirilen terörist sayısında artış olacağı değerlendirilmektedir.”
Genelkurmay’ın internet sayfasında yer alan bir başka açıklamaya göre de, Bingöl-Elazığ karayolunu kesen PKK militanlarına yönelik düzenlenen operasyonda, 4 militan etkisiz hale getirildi. Ağrı bölgesinde icra edilen hava destekli operasyonda da 3 PKK militanı etkisiz hale getirildi. 4 kaleşnikof piyade tüfeği ve 1 büyük telsiz ele geçirildi.