Bayramın tek kuralı var!

Bayramlar güzeldir. Bayramlarda ihtiyacı olanlara yardım eder, etrafa gülücükler dağıtır, iyi taraflarımızı ortaya çıkarır, üzüntü ve kederi bir kenara bırakır, dostluklarımıza dostluk katarız. Kısaca bayramların tek bir kuralı vardır, o da mutlu olmak.

Keşke bu kuralı bayramların dışındaki günlerde de uygulayabilsek.. Aslında yapılması gereken şey çok basit, o da an ve an sahip olduğumuz mutluluğu arttırmak. Bunun için öyle bir sürü kitap karıştırmaya gerek yok.. Başta bağımlılıklar olmak üzere negatif sonuçlanan her şeye son verdiğimizde, bu düşman, bu dost şeklinde ayrım yapmayı ve yargılamayı bıraktığımızda tek bir şey olur.. Zihnimiz rahatlar. Zihnimizde rahatladığında ise mutlu oluruz. Bu ruh halini devam ettirmek ise bizim elimizde... Her akşam yatarken aşağıdaki sorulara beş dakika zaman ayırdığınızda hayatınızda neler olabileceğine bir bakın derim;

Haberin Devamı

· Bugün mutluluğumu arttırmak için ne yaptım?

· Peki, bu yaptığım şu an neyi yarattı?

· Gelecekte neler yaratabilir?

Hayatımızdaki herkes bizden bir şeyler öğreniyor. Biz de onlardan... Yaptıklarımızla çevremizdeki insanlara, çocuklara ilham kaynağı oluyoruz. Özellikle çocuklara şefkati, mutluluğu öğretmek istiyorsak, yaptığımız hareketlerin, sahip olduğumuz alışkanlıkların, ilgilendiğimiz konuların neler ürettiğine bakmalıyız. Bunun için de şu dört konuya biraz zaman ayırmak gerekiyor.

· Nasıl düşünüyorum?

· Nasıl hareket ediyorum?

· Diğerleri ile nasıl bağlantıdayım?

· Hayatın anlamı benim için nedir?

Kısaca.. nasıl bir insan olduğumuz, nasıl bir kalbe sahip olduğumuza, neler yaptığımıza bağlı.....

Sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle...

Her Daim Sevgi ve Işıkla...

Sibel KAVUNOGLU

Nefestr.com