İstanbul Bayrampaşa Belediyesi Çevreci Okulları Ödüllendirdi

Bayrampaşa Belediyesi Çevreci Okulları Ödüllendirdi

26.05.2017 - 17:40 | Son Güncellenme:

.

Bayrampaşa Belediyesi Çevreci Okulları Ödüllendirdi

Dünya Çevre Haftasında dereceye giren okulları Bayrampaşa Belediyesi ödüllendirdi.
Bayrampaşa Belediyesi Dünya Çevre Haftasında dereceye giren okulları ödüllendirdi. Ödül töreninde minik öğrencilerin atıklardan yaptığı kıyafet defilesi büyük beğeni topladı. Renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda, ambalaj atığı ve atık pil toplama yarışmalarında, dereceye giren çevreci okullara ödülleri verildi.
Dünya Çevre Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen programa Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de katıldı. Dünya Çevre Haftası kutlamalarında en renkli görüntüler, minik öğrenciler tarafından hazırlanan defile gösterisi oldu. Atık ambalajlardan yapılan çeşitli kıyafetleri giyen çocuklar vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

“Yeni ve çağdaş bir uygulama başlattık”
Programda konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner İstanbul’da geçmiş yıllarda yaşanan su sıkıntıları ve çöp sorununu hatırlattı. Geçmiş yıllarda gazetelerin çevre kirliliği ile ilgili attığı manşetlerden örnek veren Başkan Aydıner konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Gazete manşetlerini unuttuk, sokaklardaki çeşmelerde kuyruk beklediğimiz zamanları unuttuk. Dolayısıyla bugün geldiğimiz noktaya şükretmek zorundayız. Suyumuz akıyor, hava kirliliği kalmadı, alt yapı komple değişti. İşte böyle bir İstanbul’u hep birlikte soluyoruz. Kapıdan evsel atık toplamada yeni ve çağdaş bir uygulamayı hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu uygulama ile artık evlerinizden evsel atıkları biz topluyoruz. Yine aynı şekilde koku oluşturmayan, atıkların dağılmasını önleyen ve yer tasarrufu sağlayan yer altı konteynerlerimiz ile de halkımıza hizmet ediyoruz.”