Gündem Bayrampaşa’da korkutan yangın

Bayrampaşa’da korkutan yangın

23.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sanayi sitesindeki yangın 6 saatte kontrol altına alındı. Gökyüzünü siyaha boyayan dumanlar yüzünden bir okul tatil edildi. 1’i ağır 12 kişi yaralanırken yangın merdivenlerinin dükkânlara dahil edildiği öne sürüldü

Bayrampaşa’da  korkutan yangın

İstanbul Bayrampaşa’da dün yangın dehşeti yaşandı. Sabah saatlerinde Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi’nde bulunan, ayakkabı tabanı imalatı yapan bir işletmede başladığı sanılan yangın, kısa sürede diğer dükkanlara sıçradı. Yangına Eyüp itfaiyesi müdahalede yetersiz kalınca, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Fatih, Bakırköy, Şişli ve Bağcılar ile Anadolu yakasından itfaiyeler bölgeye sevk edildi. Ancak imalathanede bulunan yanıcı plastik kauçuk madde yangına müdahaleyi güçleştirdi.
Okul tatil edildi
Alev alev yanan kauçuktan kaynaklanan siyah duman saatlerce İstanbul semalarını kapladı. Zehirli dumandan etkilenme riski nedeniyle yangın yerine yakın mesafede bulunan Mustafa Itri İlköğretim Okulu’ndaki öğrenciler evlerine gönderildi. Nefes almakta zorlanan öğrencilere okul yönetimi tarafından maske dağıtıldı. Ağız ve burunlarını kapatan öğrenciler okuldan kaçarak çıktı. Yangın sırasında 3 katlı sanayi sitesinde çok sayıda kişi de bulunuyordu. Bir anda binayı saran alevler nedeniyle sanayi sitesinin çatısına çıkan yaklaşık 10 işçi, merdivenli itfaiye aracıyla kurtarıldı. Dumandan etkilenen bazı işçilere, olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti.
Çok sayıda itfaiye ekibinin yaklaşık 2 saat süren ilk müdahalesi sonucu zemin kattaki yangın kontrol altına alınırken bu kez de 3. kattan alevler yükselmeye başladı. Ekipler hemen bu bölümdeki yangına da müdahale etti.
Söndü derken..
Bu sırada alevler gittikçe büyürken üst katta bulunan otoparka sıçrayan alevler bazı otomobillerin yanmasına da neden oldu. Bu sırada patlama sesleri de duyuldu.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, dün yangın söndürme çalışmaları devam ederken bölgede incelemelerde bulundu. Söndürme ve soğutma çalışmalarının bir müddet daha devam edeceğini belirten Şahin, “Hastaneye intikal eden yangından etkilenen 12 vatandaşımız var. Birinin durumu ağır” dedi. Yangına, 71 araç ve 148 personel ile müdahale edildiğini kaydeden Şahin, “Bu kadar personelle müdahale az bir şey değil. Ama yanan maddenin plastik ağırlıklı olması, söndürmeyi zorlaştırıyor” diye konuştu.

‘Yangın merdivenleri dükkân oldu’

Sanayi sitesinde iş yeri bulunan görgü tanığı Ali Uçak, “Yangın ilk arkada kağıt toplanan yerde çıktı. Temizlikçiler müdahale etti Ama kauçuk deposuna sıçradı. Burada yangın merdivenlerinin olduğu kısımları dükkan yaptılar. Yangına karşı yeterli önlemler de alınmamıştı” dedi. Bir başka çalışan da, “Canımızı zor kurtardık” dedi.

Yangına 7 bin 500 litre köpük ve tonlarca suyla müdahale eden itfaiye ekipleri iş hanında mahsur kalan 75 kişiyi de kurtararak bölgeden uzaklaştırdı.