Teknoloji Bazı Android telefonlarda önceden yüklenmiş kötü amaçlı yazılımlar çıktı

Bazı Android telefonlarda önceden yüklenmiş kötü amaçlı yazılımlar çıktı

25.05.2018 - 11:52 | Son Güncellenme:

Avast Threat Labs tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre ZTE, Archos ve myPhone tarafından üretilen yüzlerce akıllı telefonda önceden yüklenmiş "Cosiloon" adlı kötü amaçlı bir yazılım bulunuyor.

Bazı Android telefonlarda önceden yüklenmiş kötü amaçlı yazılımlar çıktı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Avast Threat Labs, ZTE, Archos ve myPhone tarafından üretilen yüzlerce akıllı telefonda, önceden yüklenmiş "Cosiloon" adlı kötü amaçlı bir yazılım bulunduğunu söyledi.

Kötü amaçlı yazılım, kullanıcının varsayılan tarayıcısında bir yer paylaşımı biçiminde reklam görüntülüyor. Virüs, firmware seviyesine kurulduğundan, kaldırmak çok zor. İyi haber, bu telefonların çoğunun, Google tarafından onaylanmadıkları ve MediaTek yonga setleri tarafından desteklendikleri için ABD'li tüketiciler tarafından kullanılmadığı.

Bazı Android telefonlarda önceden yüklenmiş kötü amaçlı yazılımlar çıktı

ABD’nin tamamen "Cosiloon’dan" kurtulduğunu söylemek mümkün değil. Avast son bir ay içinde Rusya, İtalya, Almanya, İngiltere ve ABD gibi 100'den fazla ülkede 18 bin cihaz tespit etti.

Avast, Google ile "Cosiloon" hakkında konuştu ve şirket, çeşitli modellerde kötü amaçlı yazılımın yeteneklerini azalttı. Koruma için Google Play Protect güncellendi. Google, geliştiricilere sorun hakkında bilgi vermek ve bu kötü amaçlı yazılımla mücadele etmenin yollarını bulmak için çalışıyor.