Restoranlarda yediğiniz bazlamayı evinizde yapmaya ne dersiniz? Bazlama nasıl yapılır, sorusunu sizin için cevaplıyoruz. Yöresel lezzetler içerisinde yer alan bazlama, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmez ekmek türünden biridir. Bazlamayı evde yapmanız oldukça basittir. Evde bulunan malzemelerinizle hemen bazlama yapabilirsiniz. Peki bazlama nasıl yapılır? İşte bazlama tarifi...

Malzemeler:

-4 su bardağı un

-1 çay bardağı ılık su

-1 çay bardağı ılık süt

-1 çay bardağı yağ

-1 yemek kaşığı şeker

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 paket kurumaya

Nasıl yapılır?

-Öncelikle bir kabın içerisine ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı koyun, iyice karıştırın.

-Maya karışımın içinde eriyince üzerine yağ ve tuzunu ekleyin.

-Son olarak 4 su bardağı unu ilave edin ve tüm karışımı yoğurun.

-Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde üzerini kapatın ve 1 saat kadar mayalanması için oda sıcaklığında bekletin.

-Mayalanan hamuru oklavayla açın ancak çok ince olmamasına dikkat edin.

-Açtığınız hamuru, bardak yardımıyla yuvarlak şekillerde kesin.

-Döküm tavanıza bir damla kadar yağ ekleyin ve tavanızı iyice ısıtın.

-Kestiğiniz hamurları kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...