Ankara BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan: Hakimlere ve savcılara güvenimiz tamdır

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan: Hakimlere ve savcılara güvenimiz tamdır

07.09.2017 - 16:46 | Son Güncellenme:

"FETÖ ve PKK terör örgütleri faaliyetleri kapsamında adliyelere intikal edecek dosyalarda, görevini tüm hassasiyeti ve ciddiyetiyle yapacak hakimlere ve savcılara güvenimiz tamdır"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan: Hakimlere ve savcılara güvenimiz tamdır

BALIKESİR (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, "FETÖ ve PKK terör örgütleri faaliyetleri kapsamında adliyelere intikal edecek dosyalarda, görevini tüm hassasiyeti ve ciddiyetiyle yapacak hakimlere ve savcılara güvenimiz tamdır." dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Ege Bölgesi il ve ilçe teşkilatlarının çalışmaları için Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan Gürhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017-2018 adli yılının hakim ve savcılara hayırlı olmasını diledi.

Yeni adli yılda, bazı konuların ülke gündemini ve güvenliğini yakından ilgilendireceğini belirten Gürhan, "FETÖ ve PKK terör örgütleri faaliyetleri kapsamında adliyelere intikal edecek dosyalarda, görevini tüm hassasiyeti ve ciddiyetiyle yapacak hakimlere ve savcılara güvenimiz tamdır. Birtakım çevreler tarafından sistematik olarak Türk hukuk sistemine ve yargı sistemine karşı doğrudan ve dolaylı olarak saldırılara ve algı operasyonları yapılmak istendiğini görüyoruz. Parti olarak devletin kurumlarını yıpratmaya yönelik bu saldırıları kınıyor ve karşılarında olduğumuzu bildirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Gürhan, adalete ihtiyaç duyulduğu zamanlarda bunu tüm hakkaniyetiyle karşılayacak hakim ve savcıların bulunduğunu bildirdi.

Gürhan, şunları kaydetti:

"Bu hakim ve savcılar tam bağımsız ve tarafsız olmakla birlikte fikri ve vicdani hür hukuk adamlarıdır. Bu millet geçmişte öyle Adalet Bakanlarını tecrübe etmiştir ki mülakatlarda namaz kılıp, kılmadıkları soruları mesleğe kabulde kriter olarak ele alınmıştır. Hatta ve hatta daha da ileri gidilerek milliyetçi muhafazakar hakim ve savcıların alımının bizzat o dönemin Adalet Bakanı tarafından engellendiğine bu millet şahit olmuştur. Yargının siyasallaştığını iddia ederek, yargının manevi şahsiyetini tahkir etmek isteyenler, öncelikle olarak geçmişten günümüze bir değerlendirme yapmak mecburiyeti altındadırlar."