Gaziantep Bbp Genel Başkanı Destici: Silah ve füze gönderen ABD'ye baksınlar

Bbp Genel Başkanı Destici: Silah ve füze gönderen ABD'ye baksınlar

18.06.2017 - 23:05 | Son Güncellenme:

"Eğer ABD ve onu destekleyip onun talimatlarıyla hareket edenler eğer teröre yardım ve yataklık edeni arıyorlarsa her gün tırlarla PKK'ya, YPG'ye silah ve füze gönderen ABD'ye baksınlar" "Katar DAEŞ'e karşı Suriye'de koalisyon ülkeleriyle mücadele ediyor, maddi destek veriyor. El Kaide'nin bütün yapılanmasına karşı dünya ülkeleriyle mücadele ediyor. PKK, PYD ve YPG'ye karşı mücadele eden Türkiye'nin yanında duruyor ve zorda Müslüman ülkelere de yardım ediyor"

Bbp Genel Başkanı Destici: Silah ve füze gönderen ABDye baksınlar

GAZİANTEP (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Eğer ABD ve onu destekleyip onun talimatlarıyla hareket edenler teröre yardım ve yataklık edeni arıyorlarsa her gün tırlarla PKK'ya, YPG'ye silah ve füze gönderen ABD'ye baksınlar." dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Gaziantep İl Teşkilatınca bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katılan Destici, yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başladığı konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, problemlerinin başında terörün geldiğini belirten Destici, teröre destek verenin daima karşısında olduklarını, Hükümetin terörle etkin mücadelesini desteklediklerini söyledi.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize de değinen Destici, şunları kaydetti:

"ABD Başkanı Trump Suudi Arabistan'a geldi ve evine döner dönmez, Suudi Arabistan'ın başını çektiği bazı Müslüman ülkeler Katar'a yaptırım uygulayıp onu yalnızlaştırmaya başladılar. Sebebi sorduğumuzda diyorlar ki; 'Katar terör örgütlerine yardım ediyor.' Oysa ki Katar DAEŞ'e karşı Suriye'de koalisyon ülkeleriyle mücadele ediyor, maddi destek veriyor. El Kaide'nin bütün yapılanmasına karşı dünya ülkeleriyle mücadele ediyor. Aynı şekilde PKK, PYD ve YPG'ye karşı mücadele eden Türkiye'nin yanında duruyor ve zorda Müslüman ülkelere de yardım ediyor."

Haberin Devamı

Destici, güç sahibi ülkelerin Türkiye'ye yatırım yapan, terörle mücadelede onun yanında bulunan ülkeleri her zaman karaladıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Katar'ın sadece ABD'de 800 milyar dolarının olduğu söyleniyor, 'Londra'nın yarısı Katar'ın' deniliyor ama Türkiye'ye 20, 30 milyarlık yatırım yaptığı zaman 'Bir dakika, orda dur' diyorlar. Bahaneleri ise 'Sen teröre destek veriyorsun.' Kurt kuzuyu yemeyi kafasına koymuş yukarıdan diyor ki 'Sen benim suyumu bulandırıyorsun.' Eğer ABD ve onu destekleyip onun talimatlarıyla hareket edenler eğer teröre yardım ve yataklık edeni arıyorlarsa her gün tırlarla PKK'ya, YPG'ye silah ve füze gönderen ABD'ye baksınlar. Rusya ve İsrail'e baksınlar. ABD'de aynaya baksın zaten kendini görecektir."

Programa, Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan, Özgür Suriye Ordusu Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa ve partililer katıldı.