Iğdır BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ IĞDIR’DA

BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ IĞDIR’DA

10.03.2014 - 19:33 | Son Güncellenme:

.

BDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ IĞDIR’DA

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Karst'taki mitinginin ardından Iğdır'a geldi.
Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarında yapılan mitingde; BDP Iğdır Belediyesi Eş Başkan Adayları Murat Yikit ve Şaziye Önder, Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk, BDP Ağrı Belediyesi Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ile BDP MYK ve PM üyeleri kurulan platforma çıkarak, halkı selamladı.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yaptığı konuşmada, Iğdır halkının 5 yıl önce burada demokratik bir iradeyle, yerel yönetimlerde iktidarını başlattığını belirtti. KCK operasyonuyla tutuklanan Iğdır eski Belediye Başkanı Nuri Güneş’i hatırlatan Demirtaş, “Komplolarla, gayri meşru dinlemelerle ile zindanlara atıldı, belediye başkanlığı elinden alındı. Hırsızlıktan tutuklansaydı ne olurdu Allah korusun, başımız diktir, arkadaşlarımızı düşüncelerinden dolayı içerideler” dedi.
“SEÇİME GİRİYORUZ SAVAŞA GİRMİYORUZ”
Muğla Urla’da HDP’ye yönelik yapılan saldırılara ilişkin konuşan Demirtaş, “Sizler, egemen olanlar, bu topraklar çok paşalar gördü. Her biri gelip geçtiler, kalıcı olan halk oldu. Hepiniz iyiliklerinizle kötülüklerinizle unutulup gittiniz, siz faşizminizle tarihin çöplüğüne gittiniz ama halk burada dimdik duruyor işte. Seçime giriyoruz savaşa girmiyoruz. Halkı bu kadar kışkırtmanın ne anlamı var. Biz barış için gece gündüz yollarda olalım, bunlar bir oy için halkları birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Bunların hesabını sorma gününüz, 30 Mart’ta sandıkta olacaktır” diye konuştu.
Demirtaş, “Yeni bir umut olan BDP ile HDP, ne AK Parti’nin ne de CHP’nin köhnemiş politikalarına mecbur değil. BDP var, HDP var. Asla ve asla kendinizi çaresiz sahipsiz sanmayın. Arkamızda büyük emperyalist güçler yok. Bizim bir Allah’ımız bir halkımız var” dedi.