Gündem Bebeğini doğurup çöpe attı

Bebeğini doğurup çöpe attı

20.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de yaşayan 19 yaşındaki K.Ç., bir süre arkadaşlık yaptığı O.Ş.’den hamile kaldı. Kilolu olduğu için hamileliğini ailesinden gizleyen K.Ç., yaklaşık 3 ay önce, karın ağrısı şikâyeti nedeniyle annesiyle birlikte Eskişehir’deki özel bir hastaneye gitti.

Bebeğini doğurup  çöpe attı

K.Ç., hastanede doğum sancılarının artması üzerine tuvalete girerek, burada kendi başına erkek bebek dünyaya getirdi. K.Ç., bebeği tuvaletteki çöp kovasının içine attı. Hastane görevlileri K.Ç.’yi tuvalette kanlar içerisinde ve yarı baygın halde yerde yatarken buldu.

Görevliler fark etti

Görevliler, ağlama sesi üzerine çöp kutusundaki bebeği de görüp doktorları çağırdı. Bebek ve anne, hastanede tedaviye alındı. K.Ç. tedavisinin ardından taburcu edilirken, kontrollerinin ardından sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen bebek de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası’na verildi.

Anne K.Ç. hakkında bebeğini çöp kutusuna atarak ölüme terk etmek suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması önceki gün yapıldı. Tutuksuz yargılanan K.Ç., bebeğini öldürme kastının olmadı