Gündem Bebek bezi dediler füze parçası çıktı

Bebek bezi dediler füze parçası çıktı

01.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak limanında, bebek bezi taşıdığını beyan eden bir araçta terör örgütlerine gönderilmek istenen 2 adet anti tank füzesi parçası ele geçirildi...

Bebek bezi dediler füze parçası çıktı

Ukrayna’dan Zonguldak Limanı’na gelen İran vatandaşı E.E’nin idaresindeki 72B74110/72B74210 plakalı araç, gümrük muhafaza ekiplerince şüpheli olarak değerlendirilerek aranmasına karar verildi. Aracın bebek bezi olan yasal yükü arasında beyan harici ya da yasadışı bir eşyaya rastlanılmazken, aracın kabin kısmında yapılan aramada, askeri dürbün ve mekanizma parçaları görüldü. Bunun üzerine araç detaylı aramaya tabi tutuldu. Aynı dürbün ve mekanizmadan, çekicinin rüzgârlığında ve malzeme dolabında da bulundu. Bulunanlar üzerine harekete geçen ekipler, bu eşyaların bilgilerini ilgili birimlerle paylaştı.

Haberin Devamı

Bakıma gönderilmiş

Yapılan inceleme sonucu, bulunan parçaların son zamanlarda PKK, DAEŞ, PYD gibi terör örgütleri tarafından kullanılan Rus yapımı 9K111 FAGOT veya 9K113 KONKURS anti tank savar güdümlü füzenin üç ana parçasından iki ana parçası olan; tetik ateşleme ile nişan hedef tespit ve dürbün mekanizması olduğu olduğu tespit edildi.

Yakalanan şüpheli şahıs ilk ifadesinde, füze sistemini Kiev’de İran vatandaşı üniversite öğrencisi birinden İran’a götürmek üzere aldığını, teslimat sonucu parça başına ücret karşılığında anlaştığını beyan etti. Şüpheli, ifadesinin alınmasının ardından karıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürütüldüğü belirtildi. El konulan 2 adet anti tank füze sistemi parçasının, terör örgütlerince tamir ya da bakım amacıyla gönderilip, geri getirildiğinin tahmin edildiği kaydedildi.