BEBEK ODALARI NASIL DEKORE EDİLİR..

Merhaba , sevgili milliyet okurları

Bu hafta sizlere bebek odaları nasıl dekore edilir, bundan bahsetmek istiyorum. Bebek odaları çok özenerek dekore edilen odalardan biridir. Hem heyecanlı bekleyiş hemde onun kendini çok iyi hissetmesi için elimizden gelenin en güzeli yapmak için telaşlanırız. Haklı bir telaştır. Gelin bu odaları dekore ederken nelere dikkat etmek gerekir, hangi dokunuşlardan kaçınmak gerekir, doğrusuyla yanlışıyla bir göz atalım.

Öncelikli olarak herzaman yaptığımız gibi odanın genel konseptini ve tarzını belirleriz. Bunu belirledikten sonra bebeğinizin cinsiyetine uygun renkleri seçmek gerekir. Kız bebekler için pembe, beyaz, ekru, lila, turkuaz gibi renkleri seçerken erkek bebekler için genelikle mavi, açık gri, sarı, beyaz, açık vizon tonlarını tercih ederiz. Bebek odalarında renklerin önemi çok büyüktür. Çünkü hem zihinsel, hem de psikolojik olarak gelişimi doğru tamamlaması, huzurlu olması için renkler büyük önem taşır. Bu odalarda siyah, mor, antrasit gibi koyu renk tonlarını genel konsepte yaymak, yoğun kullanmak en büyük yanlışlardan biridir. Mümkün olduğunca pastel tonlar kullanmak, açık renklere yönelmek, çok canlı olan renkleri lokal olarak odada hissettirmek doğru olandır.

Haberin Devamı

Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise odanın aydınlatmasıdır. Bebek odalarında çok parlak ışık kullanmak kaçınılması gereken bir noktadır. Mümkün olduğunca lokal ve yumuşak aşık yayan aydınlatma türleri en doğrusudur.

Bebek odalarında hijyen çok önemli bir diğer konudur. Zeminde mermer, seramik gibi ürünler kullanılmaz. Ahşap ve mantar parkeler hem sıcaklık hemde hijyen açısından kullanılması gereken ürünlerden bazılarıdır. Halı alerjik özellikleri, hijyen, toz ve bakteri biriktirebileceği için uygun değildir. Duvarlarda ise yağlı boya yerine, koku bırakmayan ve bakteri barındırmayan su bazlı boyaları tercih etmek gerekir.Duvar kağıdı kullanılacaksa yine bebek odaları için üretilmiş tamamen doğal malzemelerden üretilmiş özel ürünler kullanmak gerekir.

Mobilya tercihini yaparken sadece estetik olarak algısına değil, malzemesinin içeriğine bu odalarda daha çok dikkat etmek gerekir. Kalitesiz malzemeler mikroorganizmalar biriktireceği için kaliteli ürünler seçmek gerekir. Çok parlak ürünler, cilalı ürünler yerine masif, doğal malzemeler seçmek gerekir.

Haberin Devamı

Bebek odalarında çok fazla eşya, oyuncak, olmamalıdır. Sakin, huzurlu bir oda dekore etmek aslolandır.

Hepinize heyecan dolu ,harika bir hafta diliyorum..

Sevgilerimle

http://www.fengshuiakademisi.com

https://twitter.com/Meral_Akcay