Siyaset Bedelini öderler

Bedelini öderler

09.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı’na ve hükümete saldırmanın hiçbir siyasetçiye yakışmadığını belirten Erdoğan, “Herkes haddini bilecek ya. Vatana ihanet edenlerin, terör estirenlerini avukatlığına soyunanlar bunun bedelini ödemek durumundadır” dedi

Bedelini öderler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tutuklanan HDP milletvekillerine ve Cumhuriyet gazetesine destek olmak için bildiri yayımlayan CHP’ye sert tepki gösterdi.
Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, dün Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyar liralık yatırımla yapılan ve aralarında Yavuz Sultan Selim Bulvarı’nın da yer aldığı 88 tesisin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, “idam isteriz”, “Başkan Erdoğan” sloganları altında törende şu mesajları verdi:
HERKES HADDİNİ BİLECEK: Kalkıp böyle bildiriler yayınlamak suretiyle bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na, bu ülkenin hükümetine saldırmak hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Ondan sonra da, ‘Niye yargıya gidiliyor’. Eee nereye gidilecek? Herkes haddini bilecek ya. Bu ülkede vatana ihanet edenlerin, bu ülkede terör estirenlerini avukatlığına soyunanlar bunun bedelini ödemek durumundadır, hesabını vermek durumundadır.Bizim anlayışımızda millete ve ülkeye hizmet eden abad olur. Milleti karşısına alan da bedbaht olur.. Farkımız bu.
GÖREVLERİ ÖNÜMÜZÜ KESMEK: Türkiye’nin önüne sıra sıra dizilen terör örgütleri kimi zaman nöbetleşe kimi zaman hep birlikte kendilerine verilen görevi yerin getiriyorlar. Nedir o görev? Terör örgütlerine verilen vazife, Türkiye’nin önünü kesmek, dikkatini dağıtmak, enerjisini tüketmek, moralini bozmaktır.
SALDIRMALARI TESADÜF DEĞİL: DEAŞ denilen örgüt farklı isimlerde 11-12 yıldır Irak’ta, 4-5 yıldır Suriye’de faaliyet gösteriyor. PKK 1984’ten beri kanlı eylemlerini yürütüyor. FETÖ ise yaklaşık yarım asır bulan bir hazırlığın ardından 3 yıldır tümü gücüyle ülkemize ve milletimize karşı savaş ilan etmiş durumda. Bu örgütlerin bölgenin yeniden yapılandırıldığı bir dönemde Türkiye’nin üzerine saldırmaları herhalde tesadüf değildir.
NE MENEM BİR ANA MUHALEFET: Ana muhalefet partisinin bildirisinde, kalkıyor Saray’ı ve iktidar partisini, ne yazık ki, ‘DEAŞ ile ve diğer terör örgütleriyle yardım yataklık yapıyor’ diye suçlama yoluna gidiyor. Bunlar ne menem bir ana muhalefet? Böyle bir anlayış olabilir mi? DEAŞ’a karşı bu mücadeleyi en kararlı şekilde vereceksin, üstelik sen de bildiri yayımlayıp, burada, ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış’ kabilinden bizi bastırmaya kalkacaksın.
BATI NE DER ALDIRIŞ ETMEYİN: Batı ne der, şurası, burası ne der, hiç aldırış etmeyin. Allah ne der ona bakınız. Biz buna bakıyoruz. Türkiye’yi, Türk milletini hâlâ anlamak istemeyenler için bir kez daha tekrara edeyim: Bu milleti bölemeyeceksiniz. Bu bayrağı indiremeyeceksiniz. Bu ezanları susturamayacaksınız. Bu vatanı parçalayamayacaksınız. Bu devleti yıkamayacaksınız.

CHP bildirisine çifte suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti, CHP Parti Meclisi toplantısının ardından yayımlanan bildiride kullanılan ifadeler nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi üyeleri hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu. Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, bildiride yer alan “FETÖ, PKK ve IŞİD terör örgütlerine yardım ve yataklık eden Saray... ve AKP yöneticileri, demokrasimize ve ülkemizin bekasına yönelik en büyük tehdittir. Bu tehdit yurttaşlarımıza demokratik direnme hakkını da vermektedir” açıklamalarına karşılık, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olarak FETÖ elemanlarının devlet yönetiminin her kademesine yerleştirilerek, ülkemizi bilinçli ve planlı bir şekilde darbe ortamına sürüklemek, ‘FETÖ ile mücadele’ adı altında saray darbesi gerçekleştirmek, FETÖ, PKK ve IŞİD terör örgütlerine yardım ve yataklık etmek gibi akıl, izan ve insaf dışı suçlamalarda bulunulmuştur” ifadelerine yer verildi.
Suç duyurusunda “Şüpheliler, Cumhurbaşkanımıza karşı onur, şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullanmış, kişiliği, saygınlığı ve itibarını hedef alarak atılı suçu alenen işlemiştir” denildi ve haklarında kamu davası açılması talep edildi. AK Parti avukatı Burhanettin Sevencan da Kılıçdaroğlu ve PM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, bildirideki ifadelerin, sadece Cumhurbaşkanı, Ak Parti ve yöneticilerine dönük bir saldırı ve hakaret olmadığı, “milyonlarca vatandaşa da açık bir hakaret” olduğu savunuldu.
l ANKARA Milliyet

‘Çocuklarıma ticaretle uğraşın dedim’

Erdoğan, 5. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’nda “Lise yıllarımdan itibaren siyasetin içinde oldum ama geçimimi sağlamak için ticaret de yaptım. Çocuklarıma da hep ticaretle uğraşmaları, bilhassa memuriyetten uzak durmaları tavsiyesinde bulundum” dedi. Erdoğan, şu mesajları verdi: “Ülkesini ve milletini seven herkesin şu kritik dönemde devletine sahip çıkması şarttır. Batı, gazeteleriyle, bakanlarıyla Türkiye’ye meydan okuyor. Peki, genel başkanı olduğum partim kapatıldığı zaman neredeydiniz? Şiir okuduğum için hapse girdim. Bu beyefendilerin kapısını çaldım. Hiçbir tanesinin umurunda değildi.”

‘Yargıya taşımasından memnuniyet duydum’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın PM bildirisine ilişkin ifadeleri ve bildiriyi yargıya taşımasına ilişkin olarak “İlk günden beri teröre yardım ve yataklık yapanların yargılanmasını istediğimizi hep dile getirdik. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ülkede vatana ihanet edenlerin, terör estirenlerin yargılanmasını tıpkı bizim gibi istediğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Hatta teröristlere kamyonla silah dağıtanların ve Eylemlerine göz yumanların da bir an evvel yargılanmasını bekliyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de “Cumhurbaşkanı’nın tehditleri, Başbakan’ın hakaretleri bizi yıldıramaz. Savcı belki o suç duyurusu ile haberdar olduğu bildirimizi okuduğunda, AKP’nin yöneticilerine, bakanlarına ve başbakanına ve dönemin başbakanına işlem yapmak durumunda kalabilir” diye konuştu.