Stil Beden ölçünüzden büyük ve küçük almanız gereken kıyafetler

Beden ölçünüzden büyük ve küçük almanız gereken kıyafetler

05.01.2018 - 16:00 | Son Güncellenme:

Kıyafetlerinizin ömrünü uzatmak için vücut ölçülerinizden büyük ya da küçük kıyafetler seçerek faydalanabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler…

Beden ölçünüzden büyük ve küçük almanız gereken kıyafetler


Kıyafet tercihleriniz ile kullanım sürelerini uzatabilirsiniz. Bazen tam beden ölçülerimizde aldığımız kıyafetler yanlış tercih yapmamıza neden olabiliyor. Bir sonraki alışverişinizde dikkat edeceğiniz ipuçlarını sizinle paylaşıyoruz.

Haberin Devamı

Neyi beden ölçümden büyük almalıyım?

Tişört

Tişörtlerin büyük çoğunluğu pamuktan yapıldığı için kurutma esnasında %20 oranında küçülürler. O yüzden beden ölçünüzden büyük tişörtler almalısınız.

Gömlek

Gömleklerde küçülme tişörtlere oranla daha azdır ancak gömleklerde küçülmenin nereden olacağını asla bilemezsiniz yaka, kol ya da omuzlar…

Yün kazak

Eğer yün kazaklarınızı her yıkama zamanı kuru temizlemecilerde yıkatamayacaksanız bir beden büyük almayı tercih edin. Yün kazak yıkandığı zaman küçülen kıyafetlerden biridir.

Çoraplar

Çorapların büyük bir çoğunluğu pamukludur bu yüzden yıkama esnasında küçülmeler meydana gelir.

Yazlık elbiseler

Yaz mevsimlerinde uçuşarak giyilen elbiseler yıkandıktan sonra ilk günkü görüntüsünü maalesef ki kaybedebiliyor. Elbiselerinizi elle yıkayabilir ya da bir beden büyük tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Neyi beden ölçümden küçük almalıyım?

Kot pantolon

Kot pantolonlar dokusundan dolayı sürekli hava geçirirler. Çoğu kot pantolon likralı kumaştan yapılır ve bir süre sonra kuşa gevşer.

Yoga taytı

Yoga taytlarında %5 oranında bile elastan varsa kumaşın esnemesini sağlar. Bu yüzden küçük beden alarak yoga taytlarının kullanım süresini uzatabilirsiniz.

Polyester kazak

Gün boyunca üzerinizde olan bu kazaklar kendisini salar ve özensiz bir görüntü oluşturabilir.

Külotlu çorap

Bir iki kez yıkandıktan sonra dizlerde ve ayak bileklerinde toplanmalar olacaktır. Bu görüntü hiçbir kadının hoşuna gitmez o yüzden iyisi mi siz beden ölçünüzden bir numara küçüğünü tercih edin.

Merve Ağdağlı / PembeNar Özel

Yazarlar