Beden ve zihin neden rahatlamaz?

Budist görüşe göre, bir parmak şaklatma süresi boyunca zihinden geçen olay sayısı 65 dir . Bu sayı bir dakika için 11.700, bir saat için 702.000’dir. Beden ve zihnin bir türlü rahatlamaması da bu sebeptendir. Bir parmak şaklatması boyunca zihinde beliren bu 65 zihinsel olayın birine dikkatiniz çekildiğinde, bu olayın temasına uygun duygular yükselir. Duygular yükseldiğinde ise o duyguya uygun hareket etmeye başlarsınız. Zihinden geçen olayın teması pozitif ise pozitif, negatif ise negatif sonuçlanacak hareketler gerçekleşir. Peki, bir sonraki anda takılacağınız zihinsel olayı belirleyen nedir?

Haberin Devamı

Motivasyondur. Yani an ve an sahip olduğunuz niyet, bir sonraki anda takılacağınız zihinsel olayı belirler. Motivasyon negatif ise negatif, pozitif ise pozitif aksiyonlar alırız. Aranızda bu bilginin doğruluğundan şüphe edenler varsa geçmişteki herhangi bir negatif hareketinin gerisine bakabilir. İnsanların aynı olaya farklı tepki vermelerinin sebebi de bu olabilir.

Sonuç olarak bilinç, bir önceki anda yükselene göre şekillenir. Çok iyi bir insan olsanız bile kızgın bir haldeyken sizi görenler o anki halinize göre sizi değerlendireceklerdir. Aralarında negatif bir motivasyona sahip olanlar ise mevcut durumu daha da abartacaklardır. (Depresyonda ya da çok üzüntülü ve çaresizken olayları nasıl abarttığınızı hatırlayın.)

Bu yüzden de beden ve zihninizin daha da rahatlamasını, insanların sizi doğru tanıması ya da çok sevmesini istiyorsanız sizi ters köşeye yatıracak zihinsel olaylardan uzak kalmalısınız. Bunun için de zihninizdeki zihinsel olayları izlemeli ve negatife sevk edecek olanlara karşı da tetikte olmalısınız . Doğamızda olmayan sonradan edinilen her şey düzeltilebilir. Negatif enerjiler değişebilir, arınabilir.. Çünkü enerji sürekli değişir. Zihin ve bedeni ne kadar çok arındırırsak zihnimizde o kadar çok pozitif zihinsel olay yaratırız. Bu da bir parmak şaklatması süresince pozitif anlara odaklanacağımız anlamına gelir.

Her Daim Sevgi Ve Işıkla

Sibel KAVUNOĞLU

NEFESTR.COM

Haberin Devamı