Gündem İstanbul'da bugün okullar tatil mi? İstanbul Valiliği açıkladı

İstanbul'da bugün okullar tatil mi? İstanbul Valiliği açıkladı

16.02.2015 - 15:19 | Son Güncellenme:

İstanbul'da bugün okullar tatil mi? Öğrenciler İstanbul Valiliği'nden gelecek kar tatili haberini merakla bekliyorlardı. İstanbul Valisi Vasip Şahin bugün 18 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili açıklamayı az önce yaptı. İstanbul'da okullar bugün tatil.

İstanbulda bugün okullar tatil mi İstanbul Valiliği açıkladı

İstanbul'da bugün okullar tatil mi? Öğrenciler büyük heyecan içerisinde bu sorunun cevabını bekliyordu. İstanbul Valiliği'nden az önce bir açıklama geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin okulların tatil edildiğini duyurdu. Öğrenciler de sosyal medya üzeriden İstanbul Valisi Vasip Şahin'i teşekkür yağmuruna tuttu.

İŞTE İSTANBUL VALİLİĞİ'NİN YAPTIĞI O AÇIKLAMA

Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve çarşamba günü etkisini artırması ve don olayı beklenmektedir.
Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba günü 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür.
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır.
Ayrıca, İstanbul ilinde mevcut kar yağışının olumsuz etkilerine karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almaları konusunda Valiliğimizce uyarılmıştır.
Yağan kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilemesi, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturulacağı güçlükler göz önünde bulundurularak;
Vatandaşlarımızın;
- Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları,
- Trafiğe çıkan araçların mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları,
- Kuraldışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları,
- Görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları ve resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri önem arz etmektedir.
Kamuoyunun bilgilerine önemle duyurulur

Haberin Devamı

İŞTE ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLARIN TATİL OLDUĞU DİĞER İLLER

SAKARYA

SAKARYA ve çevresinde gece geç saatlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Sakarya merkez ilçelerde okullara 1 günlük tatil kararı verildi. Tatil kararının sabah saatlerinde alınması öğrencileri zor durumda bıraktı.

Sakarya Valiliği, okullardaki kar tatiliyle ilgili kararı ilçe kaymakamlıklarına bırakınca okulların kar tatili kararı da geç geldi. Özellikle merkezinde etkili olan kar yağışı ardından Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Erenler, Hendek, Karapürçek, Karasu, Sapanca Serdivan ve Söğütlü ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün için tatil kararı alındı.

Ferizli, Kocaali Geyve. ilçelerinde sadece taşımalı sistemle eğitim yapan okullar için tatil kararı verilirken, Taraklı ve Kaynarca İlçesi’nde eğitime devam edilecek.

Haberin Devamı

AKSEKİ

Antalya'nın Akseki ilçesinde elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.

Akseki Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde gece başlayan yoğun kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de eğitime kar engeli

Balıkesir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler ile Susurluk'ta eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir'in bazı ilçelerinde kar yağışı ve fırtına etkisini sürdürüyor. Olumsuz hava şartlarının etkisiyle ulaşımda yaşanan aksamalar nedeniyle merkez ilçeler Karesi ve Altıeylül ile Susurluk'ta bugün ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Balya, Gönen, Bandırma ve Manyas ilçelerinde de bugün eğitime bir gün ara verilmişti.

ÇANAKKALE

ÇANAKKALE’nin Yenice İlçesinde, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bugün (Çarşamba) tatil edildiği duyuruldu.

Konuyla ilgili olarak Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sitesinden yayınlanan duyuruda, "Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle İlçemizde bulunan okullarımızın çoğunluğunun taşımalı kapsamımda olmaları nedeniyle, olumsuz bir durum yaşanmaması için ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 18 Şubat Çarşamba 1 gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

SİNOP

Sinop’ta dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeni ile eğitime iki gün ara verildi.

Sinop ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağan kar yağışı sebebi ile Sinop genelinde taşımalı eğitime 2 gün ara verildi.

YOZGAT

Yozgat şehir merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Yozgat’ta dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini sürdürürken, Valilik şehir merkezinde ilk ve orta dereceli okulları yarın (çarşamba) bir gün süreyle okulları tatil etti.

TUNCELİ

Tunceli’nin Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitim ve öğretime ara verildi.

ZONGULDAK

Zonguldak Valisi Ali Kaban, 18 Şubat 2015 Çarşamba günü bir günlüğüne okulların tatil edildiğini duyurdu.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden resmi hesabı olan @valikaban adresinden 18 Şubat 2015 günü Zonguldak Merkez ilçe, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, Kozlu ve Kilimli’de eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Kaban “Engelli kamu görevlileri, hamile ve emzikli bayanlar, kronik hastalığı olanlar da 18 Şubat 2015 Çarşamba günü idari izinlidirler” açıklamasında da bulundu.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilk ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilecek.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde kar yağışının devam etmesi sebebiyle, Çamaş, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca Ünye'ye bağlı Pelityatak Ortaokulu, Çatalca İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu ve Yenikent Mahallesi'nde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verileceği kaydedildi.

KONYA

Konya'nın 9 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okulların 18 Şubat Çarşamba günü bir gün, Ilgın ilçesinde ise Çarşamba ve Perşembe günü 2 gün tatil edildiği bildirildi. Bu ilçelerde kamuda görev yapan hamile ve engelliler ile malul gazilerin bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

DÜZCE

Düzce Valiliğinin aldığı kararla il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Düzce Valiliği Basın ve halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelli memurlar da 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.