Gündem Beklesek mucize yaşamaz mıyız?

Beklesek mucize yaşamaz mıyız?

09.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Organ naklinin daha çok yapılması için çalışan Dr. Tilif, nakil merkezlerinde yaşadıklarını anlattı...

Beklesek mucize  yaşamaz mıyız

Çeşitli hastanelerde organ nakli koordinatörü olarak çalışan Dr. Süleyman Tilif, yazdığı kitapta anılarını anlattı; “70 yaşlarındaki dede, ‘Bize sevap yapma fırsatı tanıdınız’ diyerek kabul etti. Üçümüz birbirimize sarılarak ağladık.”
İzmir ve İstanbul’da organ nakli koordinatörü olarak çalışan ve yüzlerce nakil gerçekleştiren doktor Süleyman Tilif, meslek hayatı boyunca yaşadıklarını “Organ Nakli Koordinatörünün Anıları” adlı kitapta topladı. Organ bağışının artması için çabalayan Dr. Tilif, kitapta beyin ölümü gerçekleşen hastaların ailelerini ikna ederken yaşadıklarını anlattı. Hasta yakınlarına öncelikle beyin ölümünün ne olduğunu ve geri döndürmenin imkansız olduğunu anlatmak gerektiğini belirten Tilif, “Ardından organlarıyla başka insanlara hayat vermenin ne kadar kutsal bir görev olduğunu vurgulamak geliyor” dedi.
‘Sevap fırsatı’
Tilif’in kitabında yer verdiği anılardan birkaçı ise şöyle;
“İzmir Tepecik Hastanesi’ne beyin kanaması geçiren 12 yaşında bir çocuk getirildi. Neden, daha hayallerini bile kurmaya başlamamış çocuklara uğrar Azrail diye düşünüyordum. 30 yaşlarında çiftçi olduğu görülen kavruk yüzlü babası çıktı karşıma. Beyin ölümünün; ölüm olduğunu ve geri dönüş olmayacağını söyledim. Bana ‘Beklesek mucize olmaz mı?’ diye sordu. Hayır deyince babasından yardım istedi. 70 yaşlarındaki dede ise ‘Bize bu hakkı verdiniz, sevap yapma fırsatı tanıdınız’ diyerek kabul etti. Üçümüz birbirimize sarılarak kenetlendik ve ağladık.”

Haberin Devamı

Atkins diyetinde tehlike

Tüm dünyada zayıflamak isteyen çok sayıda kişi tarafından uygulanan Atkins diyetinin erken ölüme neden olabilecek kadar tehlikeli olduğu iddia edildi.
İspanyol Rovira i Virgili Universitesi uzmanlarına göre, tamamen yüksek proteinli gıdaların tüketilmesine dayanan diyeti uygulayan kişiler, kilolarının yüzde 10’undan fazlasını geri alma konusunda iki kat fazla risk taşıyor. Atkins benzeri proteine dayalı diyetler erken ölüm riskini de beraberinde getiriyor. Araştırmaya göre, diyeti uygulayanlar yüzde 59 oranında erken ölüm riskine sahip. Bu riskin nedeni ise böbrek yetmezliği ve kanın içindeki yağ dolaşımındaki farklılıklar olarak gösteriliyor. n DIŞ HABERLER

Yazarlar