Dünya ‘Bekleyip göreceğiz!’

‘Bekleyip göreceğiz!’

17.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’in, bölgedeki gerginliğin azaltılması amacıyla Kuzey Kore’ye, Devlet Başkanı Şi Cinping’in özel temsilcisini gönderme kararını yorumladı.

‘Bekleyip göreceğiz’

Trump, Twitter’da yaptığı açıklamada “Çin, Kuzey Kore’ye bir elçi ve heyet gönderiyor. Büyük bir adım, ne olacağını göreceğiz!” ifadelerini kullandı. Çin resmi haber ajansı Şinhua, Çin Komünist Partisi’nin Uluslararası İlişkiler Birimi’nin Başkanı
Song Tao’nun, Pyongyang’a gideceğini duyurmuştu.
Trump, ayrıca basın toplantısında, Asya turunu yorumladı. “Kuzey Kore’yi nükleerden arındırmalıyız. Ziyaretimin ana amaçlarından biri, dünyayı Kuzey Kore kötülüğüne karşı birleştirmekti” diyen Trump, Kore tehdidine karşı Çin de dahil bölge ülkelerinin ortak çizgide buluştuğunu belirtti. Ziyaretlerinde ayrıca “ABD’nin Asya bölgesindeki ekonomik ve ticari çıkarlarını korumak” ve “bölge ülkeleriyle adil ve karşılıklı ticari anlaşmalar imzalamak” için görüşmeler yaptığını da dile getiren Trump, bu süreçte milyarlarca dolarlık yeni anlaşma imzaladığını söyledi.

Su içmesi olay oldu

ABD Başkanı Trump’ın, basın toplantısında su içerken kameralara yansıyan görünsü, sosyal medya ve basında tartışma yarattı. Başkanlık ön seçimlerindeki rakiplerinden Florida Senatörü Marco Rubio’yu “kamera önünde su içmesi”nden dolayı eleştiren Trump, bu kez Rubio’nun esprilerine maruz kaldı. Rubio, Twitter’da, “Benimkine benzer, ama üzerine çalışması lazım. Tek seferde, gözlerini kameradan kaçırmadan olmalı” diye yazdı.