Siyaset Beko, CHP’den aday adaylığı için istifa etti

Beko, CHP’den aday adaylığı için istifa etti

27.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, CHP’den milletvekili adayı adayı olmak için dün yönetim kurulu üyelerine istifasını sundu. Beko’nun, CHP’nin İzmir adayları arasında yer alması bekleniyor.

Beko, CHP’den aday adaylığı için istifa etti

Bozoğlu da görevi bıraktı

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu da Çankaya Belediyesi’ndeki başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu. Bozoğlu, 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 1. Bölge 8’inci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. CHP eski Ankara İl Başkanı Prof. Dr. Tarık Şengül de ODTÜ’deki görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

Son tarih 7 Mayıs

24 Haziran’da yapılacak seçimlerde CHP’den milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular 30 Nisan’da başlıyor. Milletvekili aday adaylarından istenen belgeler ile aranan şartlar, CHP’nin internet sayfasından duyuruldu. Buna göre, başvuru ücreti olarak kadın, genç ve engellilerden 5 bin, diğer aday adaylarından ise 10 bin lira alınacak. Bu ödenti dışında başvuru sırasında, bin lira dosya ücreti talep edilecek. Başvurular, parti genel merkezine 7 Mayıs’a kadar yapılabilecek.