Bel ve Bacak Ağrısı Neyin Habercisi

Bel ağrısı tek başına pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Çevresel ve fiziksel etmenlerle meydana gelen bel ağrısı genellikle 2 günden uzun sürdüğü durumlarda doktora gitmekte fayda vardır. Bel ağrısı tek başına da farklı hastalıkların habercisi olabilir. İltihaplanma, tümör gibi oluşumların yanı sıra akciğer, böbrek, karaciğer ve diğer organlardan köken alan hastalıkların belirtisi olarak da bel ağrısı ortaya çıkabilir. Ankilozan spondilit adı verilen romatizmal bir hastalığın belirtileri arasında da bel ağrısı vardır. Ancak bel ağrısına bacak ağrısı eşlik ettiği zaman farklı bir rahatsızlığınız olduğunu düşünmeniz gerekir. Sürekli devam eden, oturunca ya da uzanınca geçen, hareket edince şiddetlenen bel ve bacak ağrılarında mutlaka bir uzman doktora muayene olmak gerekir.

Haberin Devamı

Bel Ağrısı ile Gelen Bacak Ağrısına Dikkat

Bel fıtığının en önemli belirtileri arasında bel ve kalça bölgesinde ağrı olsa da bu ağrılara ek olarak bacak ağrısının da ortaya çıkabileceğini unutmamak gerekir. Bacaklarda meydana gelen uyuşma, ağrı ve güç kaybı bel fıtığının habercisidir. Bel ağrısı tek başına pek çok farklı nedenden ortaya çıksa da bacak ağrısı da sürece dahil olunca farklı rahatsızlıkları göz önünde bulundurmak gerekir. Bel fıtığı bu noktada ilk akla gelenler arasında yer alsa da bel kayması ya da dar kanal hastalığı da aynı belirtilere sahip hastalıklar arasında yer alır. Dar kanal hastalığında bel bölgesindeki ağrıya ek olarak bacak ağrısı genellikle iki taraflı meydana gelir. Ağrının yanı sıra bacaklarda güç kaybı ve uyuşma da dar kanal hastalığının belirtileri arasında yer alır. Bel kaymasının belirtileri arasında da bel ağrısı ile birlikte ortaya çıkan bacak ağrısı vardır. Tüm bu durumlarda gecikmeden bir uzman doktora muayene olmak gerekir.

Bel ve Bacak Ağrısı ile Teşhis Edilen Hastalıkların Tedavileri

Bel ve bacak bölgesinde ağrıya neden olan rahatsızlıklar mutlaka tedavi edilmesi gereken türde rahatsızlıklardır. Dar kanal, bel fıtığı ya da bel kayması uzun vadede kişinin yaşam kalitesini düşüren, hareketlerini kısıtlayan ve kalıcı hasarlara neden olabilecek rahatsızlıklardır. İlaç tedavisi, fizik tedavi, enjeksiyon ya da ameliyat gibi farklı çözümleri olan bu hastalıkların tedavisinde erken teşhis çok önemlidir. Bu nedenle 2 günden uzun süren bel ve bacak ağrısına sahipseniz mutlaka bir uzman doktora muayene olmalısınız.

Haberin Devamı

Nöroşirurji Uzmanı

Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan

www.ahmetyildizhan.net