Dünya Belçika’da Türklere PKK provokasyonu

Belçika’da Türklere PKK provokasyonu

31.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK terör örgütü yandaşlarının Anvers kentinde geçen cuma gününden bu yana kışkırtıcı eylemleri sürüyor.

Belçika’da Türklere PKK provokasyonu

Cuma akşamı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu bir otobüsle, ağırlıklı olarak Türklerin yaşadığı Brederode Sokağı’na giren PKK yandaşları, önceki akşam aynı sokakta Türk vatandaşlarını sloganlar atarak tahrik etmişti.
Anvers Başkonsolosluğu yetkilileri, kışkırtıcı eylemlerin ardından PKK yandaşlarının bölgeden kaçtığını, bu eylemler sonrasında tepki olarak sokağa çıkan Türk vatandaşlarının müdahale için bölgeye gelen Belçika polisiyle karşı karşıya geldiğini aktardı.
Anvers Başkonsolosu Metin Ergin, vatandaşlara itidal ve sağduyu çağrısında bulundu. Olaylarda gözaltına alınan Türk vatandaşları serbest bırakıldı. Şehirde 1 haftalığına toplanma yasağı ilan edildi.

Haberin Devamı

Ülkü ocağına saldırı

Genk kentinde Belçika Türk Federasyonu’na bağlı ülkü ocağına silahlı saldırı düzenlendi. Belçika Türk Federasyonu Başkanı Ömer Zararsız, Genk’in Waterschei bölgesinde bulunan ülkü ocağına sabah saatlerinde 4 el ateş açıldığını söyledi. Hasara neden olan silahlı saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğini henüz bilmediklerini belirtti. Genk polisi ise olay yerinde incelemenin devam ettiğini, konuya ilişkin açıklama yapmayacağını açıkladı.