Gündem Belediye Başkanı canlı yayında açıkladı: Yeni hali böyle olacak

Belediye Başkanı canlı yayında açıkladı: Yeni hali böyle olacak

20.09.2018 - 10:51 | Son Güncellenme:

Yeni Ulus Meydanı Projesi ile ilgili TRT Haber'de konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Araç trafiği tamamen yerin altına alınacak." dedi.

Belediye Başkanı canlı yayında açıkladı: Yeni hali böyle olacak

TRT Haber'e konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ulus Meydan Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna'nın açıklamalarının satır başları şöyle;

Bu proje çalışması çok uzun yıllardın devam eden bir çalışma. Gelişen süreç zarfında bu projeye başlama aşamasına gelinemedi. Fakat bugün bu projeye ortak bir protokolle bu projeyi başlatıyoruz. Trafik tamamen yerin altına inecek. Üstü yaya bölgesi olacak.

Trafiğin yeraltına alınması çalışması aç kapa metodu ile yapılacak. Tünel olarak yapılması mümkün görülmüyor altyapı yapısından dolayı. Projeyi önümüzdeki yıla inşallah bitirmeyi hedefliyoruz.

İnşaatı Karayolları Genel Müdürlüğümüz ihalesini yapıyor. Alt geçidin masraflarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşılıyor. Biz de bu çevre düzeni ve diğer bazı çalışmalara katkı veriyoruz. Üç kurum birlikte bu projeyi başta sayın Cumhurbaşkanımızın destek ve katkılarıyla Ankaramıza böyle güzel bir projeyi kazandırmış oluyoruz.

Haberin Devamı

Ulus Meydanı'nda tramvay hattı da olacak

Melik Hatun Camisi'nden Hacı Bayram Camisi'ne kadar olan yayalaştırılmış olan bölgede tramvay hattı planladık. İnşallah onu da gerçekleştirmiş olacağız.