Gündem Belediye başkanı mührü basılmış pusula paylaştı!

Belediye başkanı mührü basılmış pusula paylaştı!

01.11.2015 - 06:32 | Son Güncellenme:

Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin'in bir sosyal paylaşım sitesinde mühür basılmış oy pusulasını paylaştığı iddia edildi Göynücek Belediye Başkanı Şahin: "Facebook'ta paylaştığım oy pusulası şakadan ibarettir, sanal ortamda yapılmış bir şakadır"

Belediye başkanı mührü basılmış pusula paylaştı

Amasya'da Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin'in bir sosyal paylaşım sitesinde mühür basılmış oy pusulasını paylaştığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Şahin, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, paylaşımın gerçekle alakası bulunmadığını söyledi.

Şahin, "Facebook'ta paylaştığım oy pusulası şakadan ibarettir, sanal ortamda yapılmış bir şakadır. Oy verme işlemi 1 Kasım'da saat 08.00'de başlayıp 17.00'de sona ermektedir. Ben de herkes gibi oyumu gün içinde herhangi bir saatte kullanacağım. Merak edenler gelip görebilir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran ile MHP Amasya Milletvekili adayı Mehmet Sarı, polis merkezine giderek, "Şahin'in oy pusulasını elde ederek sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Duran, polis merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Göynücek Belediye Başkanı Şahin'in 1 Kasım'da kullanılacak oy pusulasının aynısını sosyal medyada paylaştığını gördüğünü, bunun üzerine harekete geçtiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Duran, şunları kaydetti:

"Oy bizim için namustur. CHP olarak memleketimizin namusunu yere düşürmeyeceğiz. Bunu yapan belediye başkanı, hem kendi partisine hem Amasya halkına ihanet etmektedir. Bu yanlışın yapılmasına sorumlu olan herkesin cezalandırılmasını istiyoruz."

Milletvekili adayı Sarı ise olaydan sosyal paylaşım sitesi üzerinden haberi olduğunu belirterek, "Kemal beyin sosyal paylaşım hesabına baktık ki, mühürlü güncel oy pusulasını paylaşmış. Üstüne de yazmış, 'Oyumuzu kullandık hayırlı olsun'. Konuyla ilgili Şahin ile telefonda görüştüm. Şahin, olayın şakadan ibaret olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.