Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'tan Amatör Spor Kulüplerine Destek Sözü

Belediye Başkanı Tahsin Babaş'tan Amatör Spor Kulüplerine Destek Sözü

11.06.2017 - 15:40 | Son Güncellenme:

.

Belediye Başkanı Tahsin Babaştan Amatör Spor Kulüplerine Destek Sözü

Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 14. Olağan Genel Kurulu’na katılan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, spor, sanat ve kültürün bir ilin dinanizmi olduğunu belirterek, Kastamonu’daki 84 kulübe bu sezon gereken tüm yardımların yapılacağını kaydetti.
Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 14. Olağan Genel Kurulunda konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde Kastamonu’da heyecanı kaybolan sporun canlanmasını sağladıklarını belirterek, “Sporu sevmiyorum’ diye bir cümleyi kabul etmiyorum. Bir ilin gelişmesinde ve tanıtılmasında spor, sanat ve kültürün yeri ayrıdır. Bu dallar şehrimizin kimliğini ortaya çıkartacaktır. Spor, sanat ve kültür benim için çok önemlidir ve bu alanda yatırımlarımız ve projelerimiz sürecektir” dedi.
Kastamonu’dan yeni yeteneklerin şehrin ve ülkenin sporuna kazandırılmasının en büyük arzularından biri olduğunu da ileten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bunun için ne gerekiyorsa yapacağını ve imkanlar dahilinde tüm kulüplere destek olacağını iletti.
Spora ilginin daha da artması gerektiğini de belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, herkesin spora ve sporcuya destek olmasını isteyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Göreve geldiğimiz günden bu tarafa spor alanında yaptığımız yatırımlar sonucunda ciddi başarılar elde edildi. Özellikle ilimizin tanıtımına çok ciddi katkılar sağlandı. Buna yürekten inanıyorum. Bakın son olarak Hentbol Bayanlar Süper Lig’inde bir Anadolu takımı şampiyon oldu. Bu çok büyük bir başarıdır. Bu başarıyı tabi elde etmekte kolay olmuyor. Spora ve sporcuya yaptığımız yatırımları elimizden geldiğince sürdürmeye devam edeceğiz. Yine bizler göreve başladığımızda Kastamonuspor maalesef kötü bir noktadaydı. Burada da sağlam bir projeyle yola çıktık. Sonuçta üst üste büyük başarılara imza atıldı. Gerek lig şampiyonlukları gerekse Ziraat Türkiye Kupası’nda elde edilen başarılar Kastamonu ismini tüm Türkiye’ye duyurdu. Her nereye gitsek bizlere Kastamonuspor soruldu. Bu gerçekten çok önemli bir başarıdır. Bizim hedefimiz Kastamonumuzun ismini zirveye çıkartmaktır. Her alanda hedefimiz budur. Tabi futbol kulübünde profesyonellik çok önemlidir. Bu sadece takımın profesyonel olmasıyla da olmuyor. Herkes profesyonel olmalıdır. İnşallah bizlerde profesyonel bir şekilde devam ederek iyi bir takım kuracağız. Buna inancım tamdır. Kastamonuspor şehrimizin kazandıranıdır. Özellikle ilimizi tanıtım noktasında büyük katkıları vardır. Deplasman taraftarı geldiğinde ise herkes kazanmaktadır. İnşallah bir üst lige çıktığımızda bu daha iyi görülecektir. Bizlerin hedefi zirvedir. Kastamonuspor’a kesinlikle ilgisiz kalınamaz. Süper Lig takımlarının bir çoğu boş tribünlere oynamaktadır. Bizlerin tribünleri ise her maç dolmaktadır. Kastamonu insanı futbolu ve Kastamonuspor’u sevmektedir. Biz sonuna kadar kulübümüzün yanındayız. Geride bıraktığımız sezonda üst ligin kapısından dönsek te bu sezon hedefe ulaşılacağına yürekten inanıyorum”
Kastamonu’da sporun gelişmesi ve yayılmasının en büyük arzuları olduğunu ifade eden Başkan Babaş, şöyle konuştu: “İlimiz ve ülkemiz sporuna yeni yıldızlar kazandırmak bizleri hedefleri arasındadır. İnşallah önümüzdeki süreçte her branştan yeni yetenekler gün yüzüne çıkacaktır. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanımız Sayın Adem Keloğlu, 84 kulübümüzün malzemeleriyle ilgili bir liste hazırlamış. Bizler bu noktada gereken tüm desteği vereceğiz. Bu sezon kulüplerimize elimizden gelen tüm yardımı yapacağız. Her kulübümüz için bu geçerlidir. Yeter ki ilimizde spor daha çok gelişsin, gençlerimiz spor yapsın. Buradan tüm Kastamonu’ya seslenmek istiyorum. Elimizden geldiğince spor, sanat ve kültüre önem verelim. Bunlar şehrimizin kimliğidir”
Konuşmasının ardından tüm kulüp yöneticileri tarafından alkışlanan Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a ASKF Başkanı Adem Keloğlu, Kastamonu sporuna verdiği ve vereceği desteklerden ötürü teşekkür etti.

Yazarlar