Batman Belediye Eşbaşkanları sokaklarda çöp topladı

Belediye Eşbaşkanları sokaklarda çöp topladı

12.05.2014 - 15:13 | Son Güncellenme:

Batman Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel temizlik kampanyası çerçevesinde sokaklarda çöp topladı.

Belediye Eşbaşkanları sokaklarda çöp topladı

Batman Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel temizlik kampanyası çerçevesinde sokaklarda çöp topladı.
Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri kent temizliğine dikkat çekmek için çevre yürüyüşü yaparak sokaklarda çöp topladı. İki güzergahta düzenlenen temizlik kampanyasına lise öğrencileri de katıldı. Batman Cumhuriyet Meydanı ve 8 Mart Kadın Parkı önünde toplanan eşbaşkanlar ve öğrenciler, sokak sokak dolaşarak çöpleri topladı. Kampanyaya katılan öğrenciler Batman’ın temizliği için her gün bu kampanyayı sürdürmek gerektiğini söyledi. Kampanyaya destek veren Kız Meslek Lisesi öğrencileri ise, kirlettikleri yerleri kendilerinin temizlediklerini ve Batman için duyarlılık oluşturmak için kampanyaya destek verdiklerini söyledi.
Atatürk Parkı'nda son bulan temizlik kampanyası sonrasında açıklama yapan Batman Belediye Eşbaşbakanı Sabri Özdemir, Batman Kent konseyi'nin başlatmış olduğu temiz kent projesinde kendilerinin de yer aldığımı belirterek “Bu kampanyayı bu gün ile sınırlı bırakmayacağız. Bu kampanyamız ayın 26’sında “Şehrimizi temiz tutalım” adı altında belki de aylarca devam edecek ve her gün ayrı bir mahallemizde temizlik kampanyasıyla halk toplantısı yapacağız. Temizlik konusunu onlarla tartışacağız ve bu temizlik bilincini öncelikle zihinlere yerleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.
Eşbakan Gülistan Akel ise, Kent konseyi Gençlik Meclisi öncülüğünde başlayan temizlik kampanyasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Akel, "Batman Belediyesi olarak temizlik sorunu olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu temizlik tartışmalarına çözüm getirmek amacıyla gençlerle, halkımızla birlikte ortak kampanyaları hedefliyoruz. 5 Haziran çevre haftası dolayısıyla 26 Mayıs’ta start vereceğimiz temizlik kampanyasıyla halkın duyarlılığını geliştirme amaçlı çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.