Aydın Belediye-İş Sendikası'ndan Söke Belediyesi'nde Taşeron Bilgilendirmesi

Belediye-İş Sendikası'ndan Söke Belediyesi'nde Taşeron Bilgilendirmesi

04.01.2018 - 11:55 | Son Güncellenme:

.

Belediye-İş Sendikasından Söke Belediyesinde Taşeron Bilgilendirmesi

Kamuda çalışan taşeron işçilerin sürekli sözleşmeli işçi statüsüne geçişi ile ilgili süreç başlarken, Belediye-İş Sendikası çıkan kanun ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapıyor.
Geçtiğimiz günlerde şantiye çalışanlarına yönelik gerçekleşen bilgilendirme toplantısın ardından, belediye merkez binasında çalışan taşeron işçilere yönelik bir toplantı daha yapıldı. Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman ve sendika yetkililerinin katıldığı toplantıda taşeron işçiler kafalarına takılan sorulara da yanıt buldu.
Taşeron işçilerin kadro başvurularının 11 Ocak tarihine kadar tamamlanacağını, başvuruların komisyon tarafından inceleneceğini belirten Hidayet Yaman, itiraz süresi sonrasında Mart ayında sınavların yapılaciağını belirtti. Sürecin 2 Nisan tarihine kadar tamamlanacağını belirten Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, taşeron işi düzenlemesi ile ilgili KHK’nın yayınlanmasının ardından bilgi kirliliğinin de çok fazla olduğunu söyledi. Özellikle kıdem tazminatı ve yıllık izinler konusunun kafalarda soru işaretlerine neden oldu ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın işçilerin bu konuda tüm haklarının korunacağına yönelik net açıklamaya yaptığını ifade eden Hidayet Yaman, 2 Nisan’dan sonra toplu iş görüşmesi sürecinin başlayacağını söyledi. Yayınlanan kanun ve yönetmelik hakkında bilgiler veren Hidayet Yaman, işçilerden gelen sorulara da yanıt verdi.