Aksaray BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ İNTERNET

BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ İNTERNET

06.12.2014 - 12:50 | Son Güncellenme:

.

BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ İNTERNET

Aksaray Belediyesi kent meydanında ücretsiz internet hizmeti sunuyor.
Aynı anda yüzlerce kişinin internete girebileceği WIFI internet hizmeti Kent Meydanında düzenlenen törenle hizmete girdi.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri ve başkan yardımcıları ile birlikte WIFI sistemini uygulamalı olarak tanıttı.
Şimdilik Aksaray’ın 6 ayrı bölgesinde WIFI hizmeti verileceğini müjdeleyen Başkan Haluk Şahin Yazgı, “WIFI ücretsiz internet uygulamamızın ilkini kent meydanında saat kulesinin yanında başlatmış bulunmaktayız. Bundan sonra hedeflediğimiz yerler; Ulu Cami’nin önü, Kılıçaslan Parkı, TOKİ Parkı, Seyir Terası ve Somuncu Baba Külliyesi. İnşallah ücretsiz internet uygulamasını buralarda da başlatacağız. Buradaki ücretsiz internet hizmetimizin ismi BELNET veya Belediye NET. Bu arada biz Aksaray Belediyesi olarak HD kameralarımızı şehrin bir çok noktasına yerleştirdik. İnternete girdiğiniz zaman belki görüyorsunuzdur 360 derece açı ile çekilen yeni fotoğraflarımız var. Şunu da belirteyim, biz Aksaray Belediyesi olarak internet sitemizi komple değiştirdik. Bugünden itibaren yeni internet sitemimizi hayata geçiriyoruz” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar ise Aksaray’da ilk kez gerçekleştirilen ücretsiz internet sistemine nasıl girileceğini anlattı. Baydar, “Ücretsiz internet hizmetimizden faydalanmak için öncelikle telefonumuz, IPOD’umuz ve bilgisayarımızın WIFI kısmından bir tarama yapıyoruz. Aksaray Belediyesi BELNET’i gördüğümüz zaman bağlan butonuna tıklıyoruz. Hemen ardından IP alınıyor, arkasından bağlantı kuruldu mesajını takip ediyoruz. Karşımıza üyelik ekranı çıkıyor. Bu sistem üyelik sistemi şeklinde ilerleyecek. Bir defaya mahsus üye olacağız. Cep telefonumuza bir onay kodu gelecek. Onay kodunu da yazdığımız zaman internetimiz Aksaray Belediyemizin sitesi ile başlayacak. İnternete girmek isteyenler bir saat boyunca ücretsiz olarak internet hizmetinden faydalanacaklar” dedi.