Gündem Belediyelere ByLock operasyonu

Belediyelere ByLock operasyonu

04.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bylock kullandıkları tespit edilen, İstanbul Büyükşehir ile 18 ilçe belediyelerinde daha önce çalışıp ihraç edilen ve hâlâ görevde olan 112 şüphelinin yakalanması için operasyonlar düzenledi...

Belediyelere ByLock operasyonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 18 ilçe belediyesinde daha önce çalışıp ihraç edilen ve hâlâ çalışmakta olup terör örgütü FETÖ’nün gizli haberleşme programı Bylock kullandıkları tespit edilen 112 şüpheli hakkında dün gözaltı kararı çıkarıldı.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Adalar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüp, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi ve Zeytinburnu belediyelerinde daha önce çalışıp ihraç edilen ve hala görevde olan 112 şüphelinin yakalanmasına yönelik dün sabah saatlerinde sekiz ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
‘J’ ve ‘E’ serisi 1 dolar
Operasyonlarda 73 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise ikisi ruhsatsız beş tabanca, bir sahte ehliyet ile “J” ve “E” serilerinden beş adet birer ABD doları ele geçirildi. Örgüt üyelerinin örgüt yapılanması içerisinde seri numaralarını kimlik numarası olarak kullandığı bilinen bir ABD doları banknotların İstanbul’da iki ayrı adreste ele geçirildiği öğrenilirken, gözaltına alınan şüphelilerin Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde mühendis, itfaiyeci, müfettiş, zabıta memuru, şehir planlamacısı ile İSKİ ve İSPARK’ta görevli çalışanlar oldukları öğrenildi.
Talimatla hesap açtılar
Tamamı ByLock kullanıcısı olduğu öğrenilen 112 şüphelinin büyük bir kısmının örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in Şubat 2014 yılında verdiği talimatla Bank Asya’da hesap açtıkları, hesabı bulunanların para aktarımı ve mevduat yükseltmesi yaptığı tespit edilirken, bir kısmının ise eşlerinin altınlarını, arabalarını ve arsalarını satıp Bank Asya’ya yatırdığı tespit edildi. 39 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı